Imagini cu o fetiță din Moldova, folosite în acțiuni false de caritate

Imagini cu o fetiță din Moldova, folosite în acțiuni false de caritate

-
//
14.03.2018

Nicolae Munteanu, originar din satul Cupcui, raionul Leova, s-a adresat redacției stirilocale.md, susținând că fiica sa, în vârstă de 4 ani, a fost folosită în afacerele de „caritate” ale cetățeanului rus Alexei Stepnov. Acesta ne-a spus că fotografiile fetiței, dar și datele personale apăreau pe platforma „Линия добра”, creată de Alexei Stepnov, prin intermediul căreia sustrăgea bani de la oameni.

Imagini cu o fetiță din Moldova, folosite în acțiuni false de caritate

După șapte ani de activitate, escrocul a fost reținut în Republica Cecenă, în 2016, în orașul Grozny, unde a pus la cale o nouă infracțiune. Potrivit presei locale, Alexei Stepnov este originar din regiunea Bryansk. Acesta crea diferite site-uri și platforme de binefacere pe care plasa cazuri false ale copiilor grav bolnavi, cerând donații. În toți acești ani, bărbatul a reușit să sustragă 15 milioane de ruble.

Nicolae Munteanu ne-a spus că identitatea fetiței a fost folosită cu acordul mamei acesteia, Marina Lugovoi, cetățeană a Rusiei, care ar fi primit bani de la Alexei Stepnov. Ulterior s-a aflat că în 2016 femeia s-a căsătorit cu Stepnov. Deși bărbatul a fost reținut, în primele luni ale anului 2017, Nicolae a descoperit din nou portalul de binefacere și a găsit imaginile fiicei sale. Dorind să apere drepturile fetiței, s-a adresat la poliție, dar cererea i-a fost refuzată. Nicolae avea dreptul să-și vadă copilul, cel puțin, o dată la două săptămâni, ultima dată a văzut-o, însă, în luna mai a anului 2017. El susține că Marina a luat fiica și au dispărut, pentru că la adresa indicată în documente, locuiește o altă familie.

În prezent, Nicolae e căsătorit cu o altă cetățeană a Rusiei, cu care locuiește în orașul Sochi. Fiind refuzat în continuu de organele de drept ale Federației Ruse, moldoveanu s-ar fi adresat și autorităților din Republica Moldova.

Sursa: stirilocale.md