Invenția revoluționă a unei moldovence din SUA care va ajuta părinți din toată lumea

Invenția revoluționă a unei moldovence din SUA care va ajuta părinți din toată lumea

-
//
06.06.2017

Anastasia Miron este stabilită în SUA, Silicon Valley, de câțiva ani și a adus în Moldova numeroase proiecte de dezvoltare în sectorul IT. În prezent, tânără moldoveancă dezvoltă o aplicație virtuală, care le-ar permite părinților să se conecteze cu creierul copiilor lor și să înțeleagă emoțiile și percepțiile pe care le manifestă. Inovația stă la baza cercetărilor științifice, promovate de medicii neurologi și pediatri.

Invenția revoluționă a unei moldovence din SUA care va ajuta părinți din toată lumea

”Cei care doresc să devină părinte, pot să învețe mai multe despre cum este să fii mamă sau tată. Aplicația îi ajută pe părinți să înțeleagă ce se întâmplă în creierul copiilor în anumite situații și cum este cel mai bine să reacționeze pentru a nu trauma psihicul copilului. De exemplu, când și cum să-i vorbești copilului despre sex, sau cum să reacționezi când copilul plânge în hohote fără un motiv evident, sau cum să-i explici o situație de divorț, etc. Fiecare situație menționată este foarte complexă și necesită o atenție și sensibilitate particulară. Părinții trebuie să știe cum să acționeze în asemenea situații”, a declarat Anastasia într-un interviu pentru moldovatimes.com

Prin intermediul aplicațiilor virtual reality (VR) părinții pot vedea în imagini foarte clare ce se întâmplă în creierul copilului la nivel neurologic. Astfel, părintele devine mai empatic față de copil. Această aplicație se bazează pe descoperiri științifice, promovate de către medici neurologi și pediatri.

”Elementele aplicației sunt redate în creierul copilului de fiecare dată când pun ochelarii VR. Deci, văd exact ce provoacă sau ce poate, eventual, provoca o anumită reacție din partea părinților. Fiecare copil este diferit, fiecare părinte reacționează diferit; prin VR noi reușim sa transportam părinții acolo unde ei uneori nu ajung, în amigdala sau cortexul beneficiarului”, a adăugat tânăra moldoveancă.

Costul unei aplicații VR valorează în jur de $20.000-30.000, costul echipamentului VR oscilează între $35 pentru ochelari google VR și până la $800 pentru HTC VIVE.

Interviul integral îl găsiți aici: moldovatimes.com.