Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori puternice

Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori puternice

-
//
18.01.2018

Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori puternice care urma sa expire in aceasta dimineata.

Meteorologii au prelungit codul portocaliu de ninsori puternice

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, codul care urma sa expire inca la prima ora a diminetii, a fost prelungit, cel putin, pana diseara la ora 18:00.

Astfel, din cauza influenţei ciclonului sudic pe teritoriul ţării se vor menţine condiţii complicate ale vremii: vor cădea ninsori, în cantităţi ce vor constitui 15-20 l/m2, izolat 20-25 l/m2 în 12h. Se vor produce depuneri de lapoviţă pe copaci şi firele electrice, pe drumuri se vor forma troiene. Vântul nord-vestic va sufla cu intensificări de până la 15-20 m/s. 

Ciclonul sudic este o perturbaţie atmosferică cu presiune scăzută şi cu o circulaţie a aerului în jurul centrului în sensul invers acelor de ceasornic în emisfera sudică.

În stratul de frecare, vântul are componenta orientată către centru conform gradientului baric. Datorită orientării vântului către centrul ciclonului, în partea sa centrală domină mişcările ascendente. Faţă de anticicloni, ciclonii determină un timp în general închis, cu precipitaţii şi vânturi intense.

Ninsoarea nu conteneste nici maine. Va ninge si in weekend.

Sursa: protv.md