mamaplus

Mii de oameni au stat la coadă, în ploaie, pentru a salva viața unui băiețel

-
//
06.03.2019

Oscar Saxelby-Lee, un băiețel de doar 5 ani din Marea Britanie a primit un diagnostic crunt la câteva zile după Crăciun. S-a dovedit că acesta suferă de o formă gravă de leucemie.

 

mamaplus

Medicii i-au anunțat pe părinți că aceasta ar mai avea de trăit doar trei luni, dacă nu găsesc un donator de celule stem compatibil.

Părinții au făcut un apel disperat pe rețelele de socializare, iar mobilizarea oamenilor a fost exemplară. Aproape 5000 de persoane au stat la coadă, sâmbătă și duminică, în fața școlii Pitmaston din Worcester, deși vremea nu a fost deloc prietenoasă.

Oamenii au completat mai multe formulare și au oferit mostre de salivă, pentru a se vedea dacă pot deveni donatori.

Un prieten de familie, Lin Forward, a declarat, pentru The Sun, că mama lui Oscar, Olivia, se descurcă foarte bine deși trăiește “cel mai urât coșmar al oricărui părinte”.

“Micuțul Oscar e într-o stare precară în aceste momente. În mod normal putea să meargă prin spital cu ajutorul unui suport, dar acum e în izolare și nici măcar nu mai poate mânca. Olivia a fost absolut uimitoare. A stat în spital tot timpul și a încercat să rămână optimistă. E cel mai rău coșmar al unui părinte”, a declarat Lin Forward.

Sursa