mamaplus

Nou-născut aruncat într-o fântână de 15 metri, salvat după o operațiune de 6 ore

-
//
18.12.2023

După o operațiune complexă, personalul Forței de Răspuns la Dezastre din Laripali, statul Odisha, estul Indiei, a salvat cu succes o fetiță nou-născută aruncată într-un puț abandonat foarte îngust, relatează The Hindu.

mamaplus

În jurul orei locale 15.00, pe 12 decembrie, oamenii au auzit scâncetele copilului și au anunțat serviciile de urgență.

Operațiunea dificilă a implicat 40 de pompieri și medici și a durat peste 6 ore. Efortul a presupus localizarea victimei cu o cameră. Ulterior, aceasta a oferit informații exacte despre starea de sănătate a bebelușului aruncat în puțul de foraj abandonat, de aproximativ 15 metri adâncime.

Bebelușul rămăsese blocat în poziție inversată, cu capul îndreptat în jos, la aproximativ 4 metri.

„Operațiunea a fost delicată. Am săpat o deschidere paralelă, cu excavatoarele, Apoi a fost nevoie de multă precauție pentru a tăia țeava de fier. Nu am putea folosi un tăietor cu gaz, deoarece putea genera o căldură care să nu fie tolerată de copil”, a declarat Mukesh Kumar Bhamoo, superintendent al poliției din Sambalpur.

Încălzită cu un bec de 100 de wați

Pe măsură ce temperatura scădea, medicii au lăsat în puț jos un bec electric de 100 de wați pentru a încălzi spațiul din jurul bebelușului. 12 grade Celsius erau la momentul intervenției, iar bebelușul nu avea haine.

După ce fetița a fost scoasă la suprafață, o echipă de medici i-a acordat primele îngrijiri. Bebelușul a fost dus de urgență la Institutul de Științe și Cercetare Medicală Veer Surendra Sai, unde o echipă de pediatri era pregătită să asiste victima.

„Copilul se descurcă bine. Există câteva vânătăi minore pe corpul ei. A suferit de hipotermie, dar e bine”, a spus dr. Subham Singha.

Ministrul șef Naveen Patnaik și-a exprimat bucuria pentru salvare: „Este o chestiune de mare ușurare. Îi doresc o viață lungă copilului”.

Poliția nu a oferit informații despre anchetă. Nu este clar cum a ajuns copila în puț, însă localnicii suspectează familia că a aruncat nou-născuta.