mamaplus

Numărul divorțurilor crește, iar al căsătoriilor descrește în R. Moldova

-
//
12.09.2023

Tinerii din Capitală nu se grăbesc să se căsătorească. Mulți dintre ei pun pe prim plan cariera, iar mai apoi familia. Iar oamenii de vârsta a doua spun că acum nu mai este cum a fost înainte și divorțurile sunt tot mai frecvente în țara noastră. 

mamaplus

Cu toate acestea, sunt și tineri care susțin că familia nu este un obstacol în dezvoltarea personală, transmite moldova1.md.

Persoanele de vârsta a doua menționează că odată cu dezvoltarea lumii, tinerii își fac tot mai multe planuri, iar de familie uită. La capitolul divorțuri, ei spun că un motiv ar fi lipsa comunicării dintre soți. 

Psihologul Svetlana Gorea spune că tinerii amână căsătoria din cauza că vor să se cunoască mai mult. Una dintre problemele de după divorț este faptul că persoanele nu mai vor o relație. De asemenea, stresul din societate, frica pentru ziua de mâine și viitor sunt câțiva dintre factorii care influențează cuplurile. 

Potrivit Biroului Național de Statistică, în ianuarie-iunie 2023 au fost înregistrate 1.782 de căsătorii, o scădere cu 14,1% în comparație aceeași perioadă a anului trecut. Numărul divorțurilor oficial înregistrate a fost de 1.289 majorându-se cu 4,2%.