mamaplus

O tânără mămică din Soroca a născut în ambulanță o fetiță

-
//
04.04.2024

Un moment special s-a produs astăzi, 4 aprilie, la Soroca. O tânără mamă a născut în ambulanță o fetiță absolut sănătoasă.

mamaplus

Potrivit reprezentanților IMSP CNAMUP, astăzi, 4 aprilie, în jurul orei 05:37, Dispeceratul comun de urgență a înregistrat un apel pentru acordarea asistenței medicale de urgență unei tinere însărcinate în vârstă de 21 de ani, cu motivul solicitării „Sarcină uterină 40 de săptămâni, dureri abdominale”, într-o localitate din raionul Soroca, transmite Știri.md.

Așadar, pentru deservirea solicitării a fost alocată echipa de asistență medicală urgentă din cadrul PAMU Stoicani al SAMU Soroca în următoarea componență: felcer Cristina Golovatîi, infirmier Sergiu Vîrlan și șoferul autoambulanței, Vitalii Pahom, care a ajuns la locul solicitării în 10 minute.

Ajunși la domiciliul tinerei, cei din echipa PAMU Stoicani au preluat rapid parturienta, care prezenta semne de debut al travaliului. În timpul deplasării către maternitate s-a declanșat nașterea. Astfel, venirea pe lume a nou-născutului a fost asistată în ambulanță. Femeia a adus pe lume o fetiță sănătoasă de aproximativ 3.000 de grame, cu scorul Apgar de opt puncte.

Ulterior, lăuza și nou-născutul, în stare satisfăcătoare, au fost transmiși specialiștilor din cadrul IMSP Spitalul Raional Soroca pentru îngrijiri medicale corespunzătoare.