mamaplus

Peste 300 de copii refugiaţi în Republica Moldova au primit daruri în cadrul unui eveniment special

-
//
01.01.2024

Peste 300 de copii refugiaţi în Republica Moldova din mai multe ţări au primit daruri în cadrul unui eveniment special, organizat de Centrul Comunitar Pentru Refugiaţi. Scopul manifestaţiei a fost de a-i ajuta să se integreze mai ușor in noul mediu după ce au fugit din calea răzoiului.

mamaplus

Teatrul de Păpuși "Licurici" din Chişinău a fost plin cu micutii spectatori care au dorit sa-l vadă pe Moş Crăciun și de a fi alături de cele mai îndrăgite personaje din desene animate, transmite tvrmoldova.md.

Copiii au avut o mulțime de posibilităti de distractie și nu au lipsit nici picturile pe față.

Evenimentul a fost organizat de Centrul Comunitar Pentru Migraţie în comun cu Inspectoratul General pentru Migrație.

Directorul Centrului Comunitar Pentru Refugiaţi: „Noi vorbim despre integrare. Acesta este un pas foarte frumos. Ce tradiţie, ce cultură este în Republcia Moldova. Acesta este un mesaj din partea noastră pentru comunitatea refugiaţilor. Asta este ceva foarte frumos pentru toţi copii refugiaţi şi pentru persoanele mature”.

Reprezentant, Agenției ONU pentru Refugiați în Republica Moldova: 

„Este un eveniment important pentru copiii ucraineni care sunt departe de casă, care nu au parte de sărbători pentru că, ţara lor este în război. Aici ei simt căldură, un strop de sărbătoare şi fericire”.

Șef adjunct, Inspectoratul General pentru Migrație MAI: La moment avem documentaţi cu protecţie temporară în jur de 30 mii de străini,  care s-au strămutat din Ucraina în Republica Moldova. Circa ar fi în jur de 15 mii de străini, care necesită toate serviciile de integrare”.

La finalul evenimentului, copiii au primit cadouri din partea organizatorilor.