mamaplus

Povestea incredibilă a unei femei fără brațe. Cum face față rolului de mamă

-
//
25.04.2023

Dejana Backo este o artistă și atletă care a depășit provocările și a găsit succesul în lumea artei și a sportului. Cu un mesaj puternic de autodescoperire și de responsabilizare, aceasta își folosește platforma de socializare pentru a atrage atenția asupra problemelor legate de dizabilități și pentru a-i inspira pe alții.

mamaplus

Cu toate acestea, un nou capitol a început pentru Dejana Backo, deoarece a devenit recent mamă, ceea ce a determinat-o să ia o pauză de la lucrurile pe care le iubește cel mai mult, transmite avantaje.ro.

Dejana Backo, o renumită artistă și atletă sârbă, s-a născut la 9 decembrie 1994, la Novi Sad. În ciuda faptului că s-a născut fără membrele superioare, ea nu a lăsat niciodată ca acest lucru să-i împiedice viața. Traseul ei inspirat de autodescoperire a determinat-o să devină o artistă și o atletă desăvârșită.

În copilărie, Dejana Backo obișnuia să o întrebe pe mama ei de ce s-a născut fără brațe. Dar, pe măsură ce a crescut, a ajuns să realizeze că handicapul ei nu o definea și nici nu îi limita capacitatea de a duce o existență împlinită. Pofta ei de viață se extinde și în viața personală. Este profund îndrăgostită de partenerul ei, un instructor de fitness, și împreună se bucură să exploreze locuri noi și să își împărtășească aventurile pe rețelele de socializare.


Tânăra s-a alăturat Societății pictorilor cu gura și cu picioarele la vârsta de 9 ani, ceea ce a motivat-o să își continue activitatea artistică și mai mult. Ea a absolvit Școala de Artă de Design în 2014 și s-a înscris ulterior la Academia de Arte Frumoase din Novi Sad. De-a lungul anilor, Backo a organizat expoziții personale în aproape 20 de orașe din diferite țări din Balcani.

Cunoscută și sub numele de fata cu aripi', ea a devenit un simbol al emancipării și al perseverenței în Serbia. În ciuda faptului că s-a născut fără brațe, Backo s-a înălțat spre noi înălțimi și a obținut succese remarcabile în sport. Printre realizările sale impresionante se numără titlul de campioană mondială la para taekwondo, o premieră istorică pentru Serbia, pe care l-a câștigat la Campionatul Mondial de Para Taekwondo din Turcia în 2019, scrie Bright Side.

În februarie 2023, Dejana Backo a atins o altă etapă importantă în viața ei, dând naștere primului ei copil. Pentru a se pregăti pentru această ocazie importantă, ea a decis să ia o pauză de la competiții, ceea ce a însemnat ratarea Jocurilor Paralimpice de la Paris 2024. Cu toate acestea, chiar dacă nu va mai concura pentru o vreme, ea continuă să își răspândească activ mesajul pe rețelele de socializare.

„Fata cu aripi’ a fost întotdeauna pasionată de artă, dar interesul ei pentru sport este relativ mai puternic. Ea a fost motivată să treacă la sport pentru că dorea să participe la Jocurile Paralimpice. În 2016, Backo a început să practice taekwondo para, reușind să câștige divizia K41 feminin -47 kg.

„Cu toții avem unele dificultăți ca persoane cu dizabilități. Dar dacă ai o imagine bună despre tine însuți, dacă știi cine ești și care este valoarea ta și acționezi în acest sens, poți trece peste toate aspectele negative și te poți concentra pe cele pozitive', a explicat sportiva, potrivit sursei citată anterior.

Cu toate acestea, ea recunoaște că nașterea unui copil va avea un impact asupra carierei sale sportive. Ea plănuiește să ia o pauză înainte de a începe din nou antrenamentele, ceea ce i-ar putea afecta performanțele sportive. Proaspăta mămica este încrezătoare că va reuși să depășească orice obstacol care îi va ieși în cale.