mamaplus

Povestea unei femei care a înfiat un copil și i-a schimbat radical viața

-
//
18.07.2023

Tot mai multe familii din Moldova adoptă copii. Numărul micuţilor înfiaţi a crescut în 2022 cu peste 15 la sută. Anul trecut, au fost luaţi în îngrijire părintească 116 copii, cu 18 mai mult comparativ cu 2021.

mamaplus

Înfierea sau adopția unui copil este un mare lucru spune familia Gobjîla din satul Tocuz raionul Căușeni care acum 30 ani au înfiat o fetiţă care la rândul lor le-a umplut în ani casa cu bucurie și cu nepoți. Spun că mai mare fericire decât zâmbetul de copil în casă nu există, iar  viața unui om nu poate fi împlinită fără o voce de copil în familie, transmite Studio-l.online.

După ce ani la rând nu a putut concepe împreună cu soțul copii, Ana Gobjâla din satul Tocuz, raionul Căușeni, au decis la vârsta de 40 de ani să adopte un copil.

S-a adresat la direcția de asistență socială din raion, iar în câteva zile i-au făcut cunoștință cu o fetiță de 7 ani care le-a umplut soților inima de bucurie și speranță.

Acum fiica lor, care atunci avea doar 7 ani, a crescut și are 36 de ani.

A adus multă fericire în familie, spune femeia, care își amintește fiecare zi petrecută în familie cu fiica care astăzi este mare.

După ce a crescut tot acasă a rămas, mama i-a oferit locuința proprie și s-a mutat într-o casă de alături.

Astăzi are 5 nepoței, iar dragostea față de aceștia este de nedescris.

De două săptămâni fiica este plecată peste hotare, copii sunt în grija mamei, care însă nu îi pierde din ochi.

Femeia îi îndeamnă şi alţi oameni să nu ezite şi să adopte copii, deoarece aduc zâmbete şi voie bună în casă.

Anul trecut, 9 copii din raionul Căușțeni şi-au găsit familii în ţară, iar alţi 2 au fost înfiați pe parcursul anului curent. Potrivit datelor oficiale, în prezent, 530 de copii din Moldova aşteaptă să fie înfiaţi.