mamaplus

Reforme mari în ”Cartierul Roșu” din Amsterdam

-
//
04.07.2019

Prima femeie aleasă primar la Amsterdam pregătește schimbări majore în regiunea cu cel mai mare flux de turiști. Femke Halsema, a anunțat miercuri că s-ar putea ca celebrele vitrine să fie închise definitiv, la aproape două decenii după legalizarea prostituției în Olanda.

mamaplus

Edilul susține că schimbările sunt necesare din cauza mutațiilor sociale, inclusiv a extinderii traficului de persoane și a creșterii numărului de turiști care vizitează cartierul plăcerilor din Amsterdam. Deși este strict interzis, aceștia fotografiază cu telefoanele femeile din vitrine și difuzează imaginile online.

Planurile municipalității prevăd patru scenarii principale: închiderea vitrinelor, închiderea bordelurilor din centru și mutarea lor în alte părți ale orașului, reducerea numărului de bordeluri din centru și aplicarea mai strictă a autorizării lucrătoarelor sexuale din vitrine. 

Membra asociației pentru apărarea drepturilor prostituatelor PROUD, a declarat agenției Reuters că femeile din cartierul vizat se confruntă cu comportamente tot mai lipsite de respect. "Turiștii nu știu să se comporte adecvat în această zonă", a afirmat ea, refuzând să își spună numele.

Sursa