mamaplus

Scăldatul în lacurile din Chișinău este strict interzis. Epidemiologii au depistat bacterii periculoase

-
//
24.06.2020

Scăldatul în lacurile din capitală, interzis de altfel din cauza pandemiei de coronavirus, poate fi extrem de riscant deoarece apele conțin bacterii periculoase pentru sănătate. Cercetările de laborator efectuate de Agenția Națională de Sănătate Publică au constatat prezenția bacteriilor coliforme și E. Coli.

Potrivit epidemiologilor, acestea prezintă un risc sporit pentru sănătatea populației. Mai mult, în zona de agrement „Vatra” a fost depistat vibrionul holerei Non-01, care provoacă boli diareice acute.

Nici nisipul de pe malul lacurilor din Chișinău nu este curat. Asta, spun specialiștii, din cauza numărului mare de animale vagabonde și a oamenilor care nu respectă normele sanitar epidemiologice.

În zonele de agrement „Vatra” şi  „Vadul lui Vodă”, în probele de nisip, a fost depistată toxocara canis, care poate provoca ,,toxocaroză” – boală parazitară, atât la copii, cât şi la adulţi.

În perioada sezonului estival, moldovenii sunt îndemnaţi să respecte recomandările autorităţilor în domeniul sănătăţii publice, inclusiv pentru prevenirea răspândirii infecţiei COVID-19.