Scăldatul în râul Nistru, PERICULOS. Specialiştii au depistat în apă vibrionul holeric

Scăldatul în râul Nistru, PERICULOS. Specialiştii au depistat în apă vibrionul holeric

-
//
14.06.2018

Scăldatul în râul Nistru poate fi periculos. Specialiştii de la Centrul Municipal de Sănătate Publică au depistat în apă vibrionul holeric.

Scăldatul în râul Nistru, PERICULOS. Specialiştii au depistat în apă vibrionul holeric

Totodată, medicii epidemiologi au constatat că apa este murdară şi nu corespunde normelor sanitare după ce au analizat mai multe probe.

"Bazinele acvatice sunt mudare şi din cauză că temperatura este foarte înaltă toţi microbii existenţi ei se activează", a menţionat  Gheroghe Turcu, medic epidimiolog Centrul Municipal de Sănătate Publică.

Deşi bacteria depistată în apele din apropierea plajelor de la Vadul lui Vodă nu provoacă holeră, consecinţele pot fi grave.

"Sunt aşa simptome ca dureri în burtă, greţuri, vomă", a explicat Geroghe Turcu.

Medicii recomandă oamenilor să evite scăldatul. Acest lucru însă nu-i opreşte pe cei care vin să se răcorească în apa Nistrului.

"Unde să ne scăldăm în altă parte? În lacuri nu putem să o facem. Ne-am gândit că aici apa este curgătoare şi nu-i atât de grav", a spus o persoană.


"De nevoie venim şi aici. - Dar nu vă este frică pentru sănătatea dvs? - La moment nu. Atâta timp cât ne scăldăm nu ne gândim la asta", a menţionat o altă persoană.

Deşi specialiştii au anunţat primăria oraşului despre vibrionul depistat, un panou care i-ar avertiza pe oamenii veniţi acolo aşa şi nu a apărut. Primarul oraşului Vadul lui Vodă, Iurie Onofreiciuc spune însă că nu a primit nicio înştiinţare în acest sens. Iar cât priveşte instalarea unui panou informativ el nu vede rostul, pentru că oamenii oricum îl vor neglija.

Sursa: publika.md