mamaplus

Sute de copii din Moldova vor primi daruri de Crăciun din partea diasporei

-
//
14.12.2021

Sute de copii din Republica Moldova vor primi daruri de Crăciun. Acțiunea are loc grație diasporei din peste opt țări ale lumii: Franța, Germania, Spania, Anglia, Italia, Luxemburg, Grecia şi, inclusiv, Republica Moldova, care au lansat, şi în acest an, tradiționala campanie „Cutia cu daruri”.

„Ziua în care cu emoții mari s-a aranjat cu multă dragoste fiecare cadou donat de voi, dragii noştri conaționali din Franța. A câta oară spun că sunteți fenomenali. Un microbuz plin până în pod cu zâmbete şi speranțe, cam o mie la număr, porneşte din Franța. Să ținem pumnii să ajungă cu bine acasă, în Moldova. Totul se face cu oameni”, a scris pe pagina sa de Facebook fondatoarea AO „Help”, Viorica Țâmbălari.

Potrivit unei postări de pe pagina de Facebook a AO „Help”, distribuția cutiilor va începe pe data de 13 decembrie.

Cei care doresc să participe la campania „Cutia cu daruri” şi să aducă, astfel, magia sărbătorilor de iarnă în casele şi inimile copiilor din Republica Moldova, o pot face depunând darurile la mai multe puncte de colectare din Chişinău, până pe data de 20 decembrie, curent: Bd. Mircea cel Bătrân 9B; str.31 August 1989, 78 sau bd. Dacia 35.

Darurile colectate în cadrul Campaniei „Cutia cu daruri” vor ajunge la copii cu dizabilități, din centre de plasamente şi la copii care vin din familii social-vulnerabile din raioanele: Cahul, Bălți, Ungheni, Cimişlia, Criuleni, Edineț, Căuşeni, Ialoveni, Ocnița, etc. În spatele proiectului se află sute de persoane, din peste opt țări ale lumii: Franța, Germania, Spania, Anglia, Italia, Luxemburg, Grecia şi, inclusiv, Republica Moldova.

Cea de-a treia ediție a campaniei organizată de AO Help „Cutia cu daruri” a fost lansată pe data de 1 noiembrie. Campania are drept scop de-a aduce copiilor un cadou, poate chiar unicul din viața lor, şi de a sensibiliza diaspora. Un alt scop, potrivit AO „Help”, este de a consolida oamenii plecați peste hotare de a face o cauză nobilă împreună.

În anul precedent, 1 800 de copii din Republica Moldova au primit daruri în ajun de Crăciun, în cadrul celei de a doua ediții a Campaniei „Cutia cu daruri”.