mamaplus

Un copil de doi ani şi-a împuşcat mama, însărcinată în opt luni

-
//
22.06.2023

Un copil în vârstă de doi ani din statul american Ohio şi-a ucis accidental mama, însărcinată în 8 luni, împuşcând-o în spate cu un pistol semiautomat, a anunţat poliţia locală.

mamaplus

Laura Ilg, în vârstă de 31 de ani, a sunat la 911 în după-amiaza zilei de 16 iunie, explicând că a fost împuşcată de fiul ei în locuinţa sa din Norwalk, a declarat comisarul David Smith pentru mass-media locale, transmite Digi24.ro.

„Ea a explicat că era însărcinată în 33 de săptămâni şi că fiul ei în vârstă de 2 ani a împuşcat-o accidental în spate cu o armă de foc”, a declarat el pentru postul de televiziune News 5 Cleveland, filială a ABC, potrivit AFP, preluată de Agerpres.

În pofida intervenţiei rapide a medicilor, tânăra femeie a murit la spital, iar copilul pe care îl purta în pântece nu a putut fi salvat, a precizat responsabilul din cadrul poliţiei.

Conştientă la sosirea poliţiei, ea a explicat că băieţelul reuşise să intre în dormitorul ei şi al soţului, de obicei încuiat, şi, în timp ce ea spăla, a început să se joace cu arma.

Poliţia a găsit, de asemenea, un pistol de 9 mm pe noptieră şi alte două arme de foc încărcate.

Soţul victimei, care era absent în momentul tragediei, a declarat poliţiei că armele îi aparţineau, potrivit mass-media locale.

SUA, mai multe arme decât locuitori

Această tragedie este cea mai recentă dintr-o lungă serie din Statele Unite, o ţară cu 400 de milioane de arme de foc la circa 330 de milioane de locuitori.

În martie, o fetiţă de 3 ani şi-a ucis accidental sora de 4 ani cu un pistol semiautomat în apropiere de Houston (Texas), în pofida prezenţei în casă a cinci adulţi, inclusiv a părinţilor.

Potrivit Pew Research Center, circa 40% dintre gospodăriile americane deţin arme de foc, iar în multe dintre acestea trăiesc copii.

De asemenea, mai puţin de jumătate dintre aceste gospodării îşi păstrează armele în condiţii de siguranţă, potrivit unui studiu al Johns Hopkins University.