mamaplus

Vacanța continuă pentru mai mulți elevi din țară. Cât costă o săniuță

-
//
10.01.2024

Vacanța de iarnă continuă pentru școlarii și studenții din Bălți, dar și din alte 22 de raioane din țară.

mamaplus

Așa cum timpul de afară este numai bun pentru săniuș, părinții nu ezită să petreacă timpul cu copiii lor, transmite tvn.md.

„Totul este superb, suntem fericiți și de iarnă, și de sărbători. Ea a mai văzut zăpadă, dar nu-și prea aduce aminte, așa că aceasta este prima zăpadă pe care o va memoriza și cred că din partea bună. Sunt locuri pentru săniuș, ieri copiii au ieșit la săniuș, aici, pe pârtie și noi am prins asta/ Așa că noi suntem tare fericiți că așa petrecem iarna”, a spus o locuitoare din Bălți.

Prețul unei săniuțe, la piața din Bălți, variază între 500 și 1.000 de lei.

„Avem de anul trecut săniile, avem de la 500 de lei în sus, avem de 700, 900, depinde de calitate. Dar rămân, din an pe an, cam greutate știți, nu e cum era odată. Dacă se numea că era iarnă, iarnă era, dar acum trebuie să aștepți. Fiecare părinte se străduiește pentru copilașii lui, dar vin numai și se uită și se duc”, a spus Tatiana Țăranu, vânzătoare la un magazin.

Potrivit primarului de Bălți, aceste zile vor fi recuperate. Mecanismul însă urmează a fi stabilit de către Direcția de învățământ din municipiu.

„Aceste două zile vor fi recuperate pe parcurs, nu o să fie nicio problemă pentru recuperarea acestor zile și cu Direcția de învățământ o să decidem cum și când se vor recupera, dar nu cred că va fi problemă nici pentru pedagogi, nici pentru copii”, a declarat primarul din Bălți, Alexandr Petkov.

De menționat că în municipiile Chișinău și Bălți, la fel ca și în raioanele Anenii Noi, Orhei, Taraclia, Glodeni, Strășeni, Telenești, elevii vor reveni în sălile de clasă pe 11 ianuarie.