Însărcinată pe timp de vară? Vezi cum să utilizezi rațional legumele

Însărcinată pe timp de vară? Vezi cum să utilizezi rațional legumele

-
//
22.06.2015

De alimentația corectă a mamei depinde în mare măsură starea de sănătate a fătului. Vara, însă, mama este ademenită de abundența de fructe și legume de sezon. Astfel apare întrebarea: aceste fructe și legume sezoniere pot fi periculoase sau nu? 

Însărcinată pe timp de vară? Vezi cum să utilizezi rațional legumele

Când, dacă nu vara mai putem să alimentăm fiecare celulă a corpului nostrum cu vitamine? Să ne lăsăm alintați de razele calde ale soarelui și să admirăm cum înfloresc cele mai frumoase și aromate flori? În acest aspect și micuțul care se dezvoltă în tine va fi dispus să împartă cu tine aceste bucurii ale verii. Totuși trebuie de respectat o condiție esențială și anume de a nu exagera. Ori, totul are o măsură, iar atunci când întreci măsura, tot ce e folositor poate deveni periculos atât pentru mamă cât și pentru copil.

Delicios! Dar folositor?

Castraveți, varză, verdeață, căpșuni, cartofi, cireșe și așa mai departe. După o iarnă lungă organismul este droit de vitamine și pare să nu cunoască limita. Dar - stop! Acum ești responsabilă nu numai pentru tine, ci, și pentru fătul care se dezvoltă în burtica ta, de aceea trebuie să respecți unele norme. Vezi cum trebuie să consumi aceste bunătăți astfel încât să nu-i provoci niciun rău copilului!

Însărcinată pe timp de vară? Vezi cum să utilizezi rațional legumele

Varza este o adevărată minune! Suculentă, verde, dar trebuie să răspundeți la o întrebare foarte simplă: cine și cum a reușit să crească această varză la începutul verii? Oare nu vor nimeri în corpul mamei stimulatori de creștere, nitrați și alte „minuni” din agricultură? De aceea trebuie să luați măsuri. Pentru a elimina orice urmă de substanțe dăunătoare, puneți varza pentru o jumătate de oră într-o găleată mare de apă curată, rece. Da, anume în găleată, și nu într-o cratiță mica, mai multă apă, mai multă putere de a vă curăța varza de substanțe chimice nocive. De asemenea este indicat, ca varza să înceapă a fi consumată  la începutul lunii iulie, nu mai înainte.

Castraveții, un prieten adevărat și un ajutor rinichilor femeilor gravide. Prin urmare, teoretic pot și ar trebui să fie consumați fără limită, dar asta doar teoretic. În practică este un pic diferit: utilizați castraveți doar dacă știți cu siguranță unde, cum și de către cine au fost crescuți, în caz contrar procedați ca și în cazul cu varza. Lăsați-i în apă și curățați-i de coajă.  

Roșiile atrag orice le este dat și nu elimină nimic. În acest caz, nu ajută niciun fel de baie de o oră sau mai mult. Prin urmare, în ceea ce privește roșiile regula este simplă: ignorați-le total până în luna august, când pe rafturi apar roșiile adevărate.

Ceapa verde, mărarul, pătrunjelul și alte verdețuri se adaugă în salate, ele nu trebuiesc consumate separat deoarece pot provoca cu ușurință arsuri la stomac.

Însărcinată pe timp de vară? Vezi cum să utilizezi rațional legumele

Ridichia, spanacul nu sunt cele mai „preferate” de către rinichi, chiar dacă în situații „normale” le adorați.  Acum organismul tău îți va impune noi limitele a ceea ce este permis. Ridichia și spanacul trebuie folosite de gravidă doar în salate în cantități foarte mici, și foarte rar.