În 20 de şcoli vor fi amenajate clase multimedia

În 20 de şcoli vor fi amenajate clase multimedia

-
//
28.07.2014

Fundaţia Soros-Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, anunţă un concurs de selectare a instituţiilor de învăţământ care vor fi dotate cu clase multimedia. Acţiunea are loc în cadrul proiectului de sprijinire a reformei educaţiei.

În 20 de şcoli vor fi amenajate clase multimedia

Se preconizează dotarea a 20 de instituţii de învăţământ cu clase multimedia. O clasă multimedia va include o tablă interactivă cu un proiector ataşat superior, un calculator portabil pentru profesor, 25 de calculatoare personale de tip tabletă cu tastatură detaşabilă pentru elevi, un ruter Wi-Fi pentru conectarea tuturor calculatoarelor din clasă într-o reţea fără fir şi o cameră Web de rezoluţie înaltă şi difuzoare. Clasa multimedia va fi instalată şi dată în exploatare de către o companie specializată, cheltuielile de livrare şi instalare fiind acoperite de Fundaţia Soros-Moldova.

Pentru a participa la concurs şcolile trebuie să corespundă câtorva criterii. În şcoala trebuie să înveţe şi elevi ce vin din alte localităţi decât cea în care se află şcoala; şcoala trebuie să-şi asume obligaţia să devină un centru de resurse pentru alte instituţii de învăţământ similare. De asemenea, trebuie să dispună de conexiune internet în bandă largă; să ofere o sală care va dispune de cablajul şi echipamentele electrotehnice necesare pentru alimentarea în siguranţă a aparatelor digitale din componenţa clasei multimedia. La fel. şcoala trebuie să fie situată în afara municipiului Chişinău.

Termenul limită de depunere a dosarelor de participare la concurs este 5 septembrie. Rezultatele concursului vor fi anunţate în data de  15 septembrie.

Sursa: TV7