mamaplus

25.000 de copii din familii cu venituri mici vor simți magia Crăciunului

-
//
05.12.2023

25.000 de copii din familii cu venituri mici vor simți în următoarele zile spiritul Crăciunului. O caravană formată din șapte camioane, pline cu daruri, va ajunge în peste 20 de localități. Acțiunea de binefacere este desfășurată de organizația germană de caritate „Round Table”. Pentru a ajuta la distribuirea darurilor, la Chișinău au venit peste 70 de voluntari.

mamaplus

Voluntarii spun că sunt gata să vadă fețele fericite ale celor mici, transmite jurnal.md.

„Câțiva ani în urmă, am început de la un număr mic de cadouri. Acum, acest lucru a devenit o tradiție. Copiii din Germania pregătesc cadouri pentru copiii din Europa de Est, pentru că noi credem că fiecare copil merită un cadou de Crăciun. Voluntarii merg în școli, în grădinițe și îi invită pe copii să împacheteze cadouri”, a spus reprezentantul organizației de caritate „Round Table” din Hamburg, Julia Stuermer.

Caravana va dura trei zile și va ajunge în peste 20 de localități.

„Anul acesta, la Chișinău au ajuns peste 25 de mii de cadouri, care vor fi împărțite în peste 20 de raioane din toată Moldova. Luni, marți și miercuri ne vom opri prin școli, grădinițe, case sociale și vom face sărbătoarea de Crăciun mai frumoasă, mai fericită celor mai mici. Anul acesta, în Republica Moldova au ajuns șapte tiruri, cu câte 4-5 mii de cadouri, două tiruri au fost redirecționate de echipa noastră celor din Odessa”, a declarat președintele organizației „Round Table” din Moldova, Andrei Rudoi.

„Noi avem șapte trasee dedicate, care merg atât în nordul, centrul și sudul Republicii Moldova. Scopul este să ajutăm câți mai mulți copii din familii vulnerabile, copii care nu au posibilitatea să aibă un cadou de Crăciun. Este un fel de surpriză neașteptată la copii care nu s-au deprins cu așa tip de acțiuni”, a menționat vicepreședintele „Round Table” din Moldova, Andrian Gurdiș.

În total, cadourile vor ajunge la peste 25 de mii de copii din Republica Moldova. Acțiunea de binefacere se face pentru al 12-lea an consecutiv.