7 produse benefice pentru sănătate, care dăunează danturei

7 produse benefice pentru sănătate, care dăunează danturei

-
//
15.07.2014

Produsele benefice pentru sănătatea noastră ne afectează dantura. Unele din ele deteriorează atît smalțul dinților și influinețează negativ asupra cavității orale. Toată lumea știe despre influiența negativă asupra dinților a cafelei, vinului roșu și a țigaretelor. Smalțul dentar se întunecă de la aceste produse. Inamicii unui zîmbet alb sunt în primul rînd produsele cu un conținut mare de acizi, care distrug smalțul protector, în rezultatul căruia dinții încep să reacționeze la temperaturi scăzute sau ridicate, capătă o nuanță gălbuie și sunt predispuși cariei.

7 produse benefice pentru sănătate, care dăunează danturei

Vă prezentăm lista produselor dăunătoare pentru dinți:

1. Zmeura

Zmeura (și alte fructe de culoare roșie ) conțin un volum mare de acizi și pigmenți roșii, care vopsesc smalțul dinților. În special, persoanele care un smalț subțiat trebuie să fie precauți atunci cînd consumă zmeura .

2. Fructele uscate

Bucățile mici de stafide sau caise uscate rămase printre dinți acționează similar unui proces îndelungat de înmuiere într-un amestec de acizi. Deasemenea aceste produse provoacă daune mecanice dinților.

3. Ananasul

Consumul des de ananași poate provoca distrugerea danturei. Același efect îl are și sucul de ananas. Cauza – volumul mare de acizi care se conțin în acest fruct.

4. Portocalele

Știați că sucul de portocale este mult mai dăunător pentru smalțul dinților decît preparatele pentru înălbire a dinților? Motivul este același – conținutul mare de acizi, care pur și simplu provoacă erodarea smalțului. S-a demonstrat că sucul de portocale micșorează durabilitatea smalțului cu 84% și provoacă apariția cariilor.

5. Produsele marinate

Acidul (de regulă, acetic) utilizat la conservare, oferă legumelor un gust acrișor. Acest acid însă este distrugător pentru smalțul dentar. Stomatologii susțin, că consumul excesiv de produse marinate, majorează cu 85% probabilitatea apariției problemelor cu dantura .

6. Sosurile pentru salate

În componența diverselor sosuri pentru salate,deasemenea intră acidul acetic sau sucul de lămîie, care nu este mai puțin nociv pentru sănătatea dinților.

7. Sosul de soia

Sosul de soia nu mai puțin decît cafeaua întunecă smalțul dinților. Astfel încît consumați cu precauție acest produs.

Toate aceste produse sunt benefice pentru sănătate, iar unele sunt chiar indicate pentru o dietă sănătoasă. Ce să faci în acest caz – să renunți la ele, dacă acestea sunt atît de dăunătoare pentru dinți? Desigur, că nu! Medicii ne dau cîteva sfaturi, cum evităm efectele secundare pentru dinți dacă consumăm produsele indicate mai sus.

În primul rînd, străduiți-vă să nu mestecați prea mult aceste produse. În al doilea rînd, imediat după mîncare, clătiți bine gura cu apă. Deasemenea, spălați-vă pe dinți, însă peste 10 minute după mîncare.