Acțiunile orientate spre siguranța copiilor continuă

Acțiunile orientate spre siguranța copiilor continuă

-
//
08.08.2016

Poliția capitalei continuă activitățile orientate la siguranța copiilor.

Acțiunile orientate spre siguranța copiilor continuă

Pe parcursul anului curent, au fost întreprinse peste doua mii de razii pe întreg teritoriul țării, iar în capitală au depistate peste 450 de cazuri de aflare a copiilor în situații de risc, transmite NOI.md.

Din totalul celor peste 450 de cazuri din Chișinău, în 125 copii practicau cerșitul, iar în 352 – practicau vagabondajul. Majoritatea adolescenților care practică vagabondajul sînt veniți din alte orașe și localități ale țării, și adesea părăsesc instituțiile de plasament, revenind în stradă repetat.

La baza fenomenului în cază stă lipsa de supraveghere de către părinți, îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor de întreținere, de educare, de instruire a copilului, adresarea tardivă către organele polițienești privind plecare copilului de acasă.

Poliţia recomandă părinţilor să manifeste prudenţă şi grijă maximă faţă de copii, iar la depistarea absenţei lor de la domiciliu să se adreseze către angajaţii poliţiei, apelînd „902”, pentru că adresarea tardivă poate avea consecinţe nefaste pentru copil.

În cazul identificării unor copii nesupravegheaţi în stradă, sesizaţi autoritatea tutelară locală (primarul din sate, specialistul pentru protecţia drepturilor copilului) sau apelaţi 116 111 - „Serviciul de asistenţă telefonică gratuită pentru copii”, care intervin, aplicînd măsurile de protecţie pentru copil.

Sursa: NOI.md