A adus pe lume cel de-al doilea copil după ce a învins cancerul

A adus pe lume cel de-al doilea copil după ce a învins cancerul

-
//
02.05.2017

În 2010, la puțin timp după ziua ei de naștere, destinul i-a făcut una dintre cele mai neplăcute surprize pe care poate să le primească o femeie la 26 de ani. Tatiana Ciobanu, din Ialoveni, a aflat că este bolnavă de cancer.

A adus pe lume cel de-al doilea copil după ce a învins cancerul

Au urmat 4 ani de luptă pentru supraviețuire. A bătut la nenumărate uși și a încercat sute de preparate pentru a scăpa din ghearele necruțătoare ale bolii. Chimioterapia i-a furat podoaba capilară, i-a știrbit din tinerețe, dar nu și din optimism. Cea mai bună pastilă a fost fiica ei, Bianca, care i-a dat forța de a merge mai departe.

Ajutată de cei dragi, prieteni, familie și colegii de la muncă, Tatiana a reușit să depășească cel mai mare obstacol pe care i-l pregătise viața, iar tratamentul minune găsit tocmai în Elveția, i-a adus minunea salvării. Toate par un vis urât, mai ales acum, când Tatiana trăiește fericirea de a fi din nou mamă!

În 2016, familia Ciobanu a primit cea mai frumoasă și neașteptată veste. Femeia care a învins în lupta cu cancerul ascundea sub inima ei încă o viață.

A adus pe lume cel de-al doilea copil după ce a învins cancerul

TATIANA CIOBANU: ”Am aflat că sunt însărcinată pe 1 februarie 2016. A fost o bucurie enormă și o surpiză de proporții pentru că prima sarcină a fost una mult așteptată și a venit după un tratament de fertilitate de 2 ani. Am știut că este un dar de la Dumnezeu, și chiar dacă toți din jur îmi spuneau că e periculos pentru sănătatea mea să duc sarcina până la capăt, dorința mea de a vedea cel de-al doilea copil în familia noastră m-a ajutat să înfrunt scepticismul lor.”

Organismul Tatianei era încă afectat după nenumăratele chimioterapii. Cele mai multe organe riscau să cedeze . La 12 săptămâi de sarcină i-au descoperit hematie în urină, iar tratamentul a durat câteva săptămâni bune. Nu a vrut să se lase pe mâna antibioticelor pentru gravide la un termen atât de delicat și a căutat rețeta naturală:

TATIANA CIOBANU: ”Am căutat mult omul potrivit pentru a-mi oferi sfatul pe care simțeam că-l voi primi. Soluția a fost ceaiul cu urzici băut pe parcursul a 2 săptămâni. După ce am depășit perioada critică, am recurs și la un tratament pe antibiotice.”

A ajutat-o modul sănătos de viață și alimentația pe placul bebelușului. Spre deosebire de prima sarcină, la cea de-a doua Tatiana a consumat multe proteine, fructe și legume.

A adus pe lume cel de-al doilea copil după ce a învins cancerul

TATIANA CIOBANU:”Nu am fost nicicând o mare amatoare de carne, însă în cea de-a doua sarcină mâncam pârjoale cu bătute în două. Obișnuiam să iau și supliment de fier, iar vara am luat tot ce a fost mai bun din fructe și legume.”

Pentru monitorizare strictă a făcut lunar USG-uri. Toate mergeau bine, însă inima ei se grăbea să bată.

TATIANA CIOBANU: ”Am avut tahicardie în timpul sarcinii. Chiar și în momentele de repaus simțeam cum vrea să iasă din piept. Eram conștientă că trebuie să fiu foarte atentă, mai ales că problemele de inimă au fost și înainte de cea mai importantă luptă a vieții mele. Totuși nu am cedat.”

A muncit până în cea de-a 6-a lună de sarcină. În tot acest timp, colegele de la serviciu improvizau un pat femeii pentru a se odihni ori de câte ori avea nevoie. Dar situația trebuia să fie schimbată urgent.

A adus pe lume cel de-al doilea copil după ce a învins cancerul

TATIANA CIOBANU: ”Aveam dificultăți în a sta pe scaun. Medicii mi-au zis că sarcina este amplasată mai jos și ar trebui să fiu foarte atentă. De fiecare dată încercau să mă convingă că e timpul să nasc și să nu-mi pun viața în pericol. ”

Unicul medic care a încurajat-o să ducă sarcina până la capăt a fost Andriana Pochin, de la Centrul Mamei și al Copilului.

TATIANA CIOBANU: ”Știam că voi naște prin cezariană. Mi-am făcut programare, dar  vocea interioară îmi spunea să o amân. Inițial trebuia să nasc la 30 de săptămâni, după, la 33, apoi la 38 de săptămâni. De la o întâlnire la alta medicul mă încuraja să mai rezist.”

Tatiana a născut pe 10 octombrie 2016, în cea de-a 41-a săpătmână de sarcină, un băiețel perfect sănătos, de 56 de centimetri și 4, 250 kg. Nou-născutul a primit nota 9,5 la testul Apgar și un nume din parte surorii mai mari.

TATIANA CIOBANU:”Bianca i-a ales numele Dragoș, deși în primele 3 luni insista să -i spunem Ilieș (de la Ilie`s vlogs). Se pare că ultimul prenume l-a ales după ce a început să-l simpatizeze pe un coleg de la școală.”

A adus pe lume cel de-al doilea copil după ce a învins cancerul

Acum familia Ciobanu trăiește cea mai frumoasă poveste, una la care nici nu îndrăzneau să viseze acum ceva timp. Fericiți sunt și bunicii, mai ales părinții Tatianei, alături de care au trecut prin toate încercările vieții.

TATIANA CIOBANU: ”Nu renunțați niciând să vă urmați visele și planurile. Dacă vă doriți ceva cu adevărat, luptați! Minuni există! Urmați-vă intuiția și nu uitați că mama știe cel mai bine de ce are nevoie copilul ei.”

Autor: Valentina Mocate

Sursa: Mamaplus.MD