mamaplus.md

Angajata unui magazin din Capitală ştergea cu o cârpă murdară paharele pline cu jeleu

-
//
25.10.2018

Imagini dezgustătoare într-un magazin din Chişinău. O locuitoare a Capitalei a surprins momentul în care o vânzătoare ştergea jeleul cu o cârpă folosită la curăţarea mesei. Filmuleţul a provocat reacţii dure pe reţelele de socializare, iar inspectorii Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor au mers la supermarket, unde au împărţit amenzi.

mamaplus.md

Ecaterina Baciu este cumpărătoarea indignată care a postat imaginile pe internet. Femeia spune că tabloul pe care l-a văzut în această dimineaţă în supermarket a şocat-o.

„Ea a şters jeleul, apoi masa. Lucrul acesta mi s-a părut dezgustător. A venit imediat administraţia, paza, şi mi-au spus că nu am voie să filmez, că este interzis”.

Imaginile au ajuns şi în vizorul Direcţiei municipale pentru siguranţa alimentelor care a mers într-o vizită inopinată în magazinul respectiv. La apariţia echipei noastre de filmare, administraţia supermarketului ne-a interzis să discutăm cu femeia care apare în filmuleţul video, dar a venit cu o reacţie.

„Eu cred că doamna nu a făcut corect că şi-a permis să şteargă cu cârpa, dar cârpa este absolut curată”, a spus administratoarea magazinului, Maria Cravţov.

Cofetarul magazinului are însă o altă explicaţie…

„Aici este poziţia unde se vând eclair-urile, nuştiu din ce cauză ea are un pic de emoţii şi scapă des prăjiturile. Praful a căzut peste pahare, ea în cazul acesta trebuie să mi le aducă mie sus, după care eu le dau la rebut. Aşa ceva să facă nu am învăţat niciun vânzător”, a spus cofetarul, Maria Moraru.

Într-un final, după mai multe dispute, managerul supermarketului ne-a comunicat că-i va aplica o mustrare vânzătoarei şi o va instrui cum să evite asemenea situaţii. Argumentele l-au lăsat însă rece pe inspector.

„Este o încălcare a normelor igienice. Va fi întocmit un proces verbal, se va aplica o sancţiune sub formă de amendă şi anumite prescripţii ce ţin de îmbunătăţirea procesului de igienă”, a menţionat inspectorul Direcţiei Municipală pentru Siguranţa Alimentelor, Eugeniu Straistă.

Administraţia a fost sancţionată cu o amendă de şapte mii de lei, iar femeia va trebui să plătească şi ea între cinci şi zece mii de lei.

Direcţia pentru siguranţa alimentelor îndeamnă cumpărătorii care ajung în astfel de situaţii să expedieze probe video prin aplicaţia viber, la numărul de telefon  080-080-033.

Sursa: canal2.md