mamaplus

Blogger: Boțan și Beregoi au luat trei la examenele repetate de BAC

-
//
10.08.2023

Vedetele TikTok-ului și ale Instagram-ului moldovenesc au picat examenele de Bacalaureat. Mai mult, unele au eșuat și la examenul suplimentar. Cu sute și mii de urmăritori pe rețelele sociale, Vlada Boțan, Andreea Bostănica și Iuliana Beregoi au luat note negative la examenele de BAC, susține bloggerul moldovean Eugen Luchianiuc.

mamaplus

„Vin cu o mică opinie în continuarea temei cu vedetele TikTok-ului moldovenesc, ale Instagram-ului moldovenesc și ce rețele mai sunt, cu notele lor negative la BAC”, a spus la început Eugen Luchianiuc, transmite Știri.md. 

Potrivit bloggerului, totul a început în momentul în care o publicație din Moldova a scris că Vlada Boțan și Andreea Bostănica au luat note negative la BAC. 

„Vlada Boțan a primit nota cinci la română, patru la franceză și patru la geografie. Andreea Bostănica a avut patru la română, după contestație a primit cinci, șase la engleză, istoria - cinci și geografia - cinci. Și a treia vedetă care în acest an a susținut BAC-ul este Iuliana Beregoi, rezultatele căreia încă nu le cunoaștem”, susține bloggerul moldovean. 

Acum, potrivit lui Luchianiuc, Vlada Boțan, elevă la Liceul „Vasile Vasilache” din Chișinău, are nota trei la examenele repetate de geografie și limba franceză, iar Iuliana Beregoi, elevă la Liceul „Alecu Russo” din Orhei, are nota trei la examenul repetat de matematică.

Acesta a adăugat: „Un prieten de-al meu a scris pe Facebook recent că până la examenul de BAC au ajuns 30% dintre elevii din Moldova, iar ceilalți 70% dintre ei au toate șansele să ajungă în Parlamentul Moldovei. Chestia asta se leagă foarte bine cu Vlada Boțan, care este fiica lui Roman Boțan, ex-parlamentar ales pe listele Partidului Liberal din Moldova”.

După spusele bărbatului, aceste două persoane, Vlada și Andreea, sunt persoane publice, care își anunță viața public, care mereu sunt transparente și sunt okay cu situația lor, adică cea legată de educație. Acesta a menționat că, „din păcate, în Republica Moldova sunt vedete „de proastă calitate”, care nu au ce spune, care nu au scaun la cap”. 

„Mie îmi pare rău că educația la noi este pusă pe ultimul plan. Cu părere de rău, toate investițiile care se duc în educație se duc pe apa sâmbetei din cauza că pentru copii vedetele sunt astfel de personaje”, spune Eugen Luchianiuc.

El menționează că, probabil, în Republica Moldova ar trebui să se schimbe ceva, însă nu este sigur că cineva, în special cei de la guvernare, este gata pentru acest lucru.