Căldura întîrzie să vină în apartamentele chișinăuienilor

Căldura întîrzie să vină în apartamentele chișinăuienilor

-
//
29.10.2014

Vrem căldură, dar Termocom-ul nu ne aude. Asta spun într-un glas mai mulţi gestionari de blocuri din capitală, care se plîng că locatarii îngheaţă de frig în apartamente, iar întreprinderea nu-i conectează la agentul termic. Şefii Asociaţiilor proprietarilor de locuinţe privatizate recunosc însă că unii consumatori au datorii, dar spun că nu trebuie să sufere şi ceilalţi oameni, care îşi achită la timp facturile. Mai ales că primarul capitalei a dispus ca toată lumea să aibă căldură.

Căldura întîrzie să vină în apartamentele chișinăuienilor

Aliona Chirtoacă este gestionarul a trei blocuri de locuit din sectorul Ciocana al capitalei, unde trăiesc peste 300 de familii. Femeia spune că s-a adresat de trei ori la „Termocom" să-şi ia permisul de conectare a blocurilor la agent termic, dar responsabilii întreprinderii refuză să i-l dea, pe motiv că unii locatari au datorii. Aceasta susţine că suma restanţelor la plata facturii este neînsemnată, pe lîngă procentul de achitări.

În această situaţie sunt mai mulţi gestionari de blocuri din capitală.

De cealaltă parte, reprezentanţii întreprinderi se apără. Ei afirmă că aceste blocuri vor primi căldură, dacă gestionarii vor semna actele de verificare a datoriilor, procedură care ar loc în fiecare an.

Potrivit responsabililor de la Termocom, din cele 2900 de blocuri din capitală 1900 sunt conectate la agentul termic.

Sursa