Cât costă să închirierzi un costum de carnaval pentru copii

Cât costă să închirierzi un costum de carnaval pentru copii

-
//
11.12.2017

În luna decembrie creşte considerabil cererea la costumele de carnaval. Doar în Capitală sunt zeci de magazine în care copiii, în câteva clipe, se pot transforma în eroii filmelor preferate: Superman sau Jack Sparrow. Toate serviciile sunt la preţuri accesibile, de câteva sute de lei.

Cât costă să închirierzi un costum de carnaval pentru copii

Luna decembrie este pentru Olga cea mai tensionată. Ea este directorul unui salon în care pot fi închiriate costume şi accesorii pentru carnaval: coronițe, pălării, tricouri ale supereroilor. Fiecare an se deosebeşte de celălalt după trenduri.

"Tradiţiile principale rămân neschimbate. Pentru fete, de obicei, propunem costume de genul "fulgi de nea", rochiţe albe cu elemente argintii şi dalbe. Pentru băieţi avem costume de spiriduşi, moşi Crăciun. Pentru cei mai mari – Spiderman", a declarat directoarea unui salon, Olga Lisneac.

În schimb, Olesea demult a refuzat la serviciile saloanelor specializate. La toate sărbătorile, femeia confecţionează personal costumele pentru cei doi copii.

"Toate fetitile vor fi păpuşi. Asta este o rochiţă roz, exact preluata de pe o păpuşă. Cum este îmbrăcată ea, doar culorile diferite", a explicat meşterul handmade, Olesea Melnic.

"Nicidecum să nu-l preseze, să nu-l streseze că atunci copilul din contra va respinge totul, va protesta. Şi va avea o dispoziţie rea. El îşi va pierde interesul pentru distracţie, pentru minunea lor de Anul Nou", a declarat psihologul Iliana Chisari.

Închirierea unui costum de carnaval costă de la 100 până la 300 lei.

Sursa: publika.md