mamaplus

Câte ouă recomandă specialiștii pentru consum de Paște

-
//
14.04.2023

Medicii spun că nu trebuie să ne facem griji în privinţa consumului de ouă, acest aliment având un conţinut bogat de nutrienţi vitali pentru buna funcţionare a organismului.

mamaplus

De pildă, gălbenuşul conţine peste 20 de vitamine şi minerale, iar 40% din acesta este proteină, transmite realitatea.md.

După perioada de restricţie din timpul postului, aceste produse aduc un aport de aminoacizi esenţiali şi pot fi consumate la micul dejun sau drept gustare, cu un muştar care nu conţine zahăr.

Un studiu publicat în revista British Medical Journal relevă faptul că oul conţine foarte mulţi antioxidanţi ce reduc riscul de cancer şi împiedică apariţia bolilor de inimă. Însă multe persoane se tem de riscul creşterii colesterolului mai ales din cauza consumului de gălbenuş de ou.

Din analiza unui ou de mărime medie – 60 g, rezultă 33,4 g albuş şi 16,6 g gălbenuş, care au următoarea compoziţie: energie – 75 kcal, apă – 37,7 ml, proteine – 6,25 g, lipide – 5,01 g, carbohidrați – 0,61.

Câte ouă putem consuma de Paște? Specialiştii sugerează consumul de până la 7 ouă pe săptămână.