mamaplus

Ce pedeapsă a primit mama care a adunat bani pentru cadou dirigintei

-
//
10.05.2023

Mama pedepsită pentru că a adunat bani pentru cadoul dirigintei a adunat o sumă nesemnificativă. Contactat de Realitatea, Ion Pruteanu de la Anticorupție nu a precizat suma.

mamaplus

Întrebat dacă este vorba despre o sumă de până la 500 de lei, el a punctat că este vorba despre valoare „nesemnificativă” a mijloacelor financiare, fără a confirma sau infirma, transmite realitatea.md.

Oficialul ne-a relatat că femeia a plasat un mesaj în chatul de pe Viber al clasei. Un alt părinte a realizat captura ecranului și l-a transmis la CNA.

Instituția s-a autosesizat și a pornit un proces contravențional. În urma lui, femeia a recunoscut ce s-a întâmplat și a primit pedeapsa cea mai blândă – 20 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității.

Pruteanu mai precizează că prin relatarea cazului, a încercat să motiveze cadrele didactice să nu motiveze asemenea comportament. În același timp, el a precizat că profesoara vizată nu a fost sancționată de autorități, ci urma să primească pedeapsa de la administrația instituției în care lucrează.