mamaplus

Ce se întâmplă cu creierul copiilor când țipi la ei. Efectele îi pot afecta pe viață

-
//
30.11.2023

A fi părinte este cel mai frumos sentiment, dar și stresant. Este nevoie de mult antrenament pentru a nu pierde controlul în situații limitate. 

mamaplus

Atunci când țipetele devin normă în familie, chiar dacă ne cerem scuze, nu mai există cale de întoarcere. Așa spune psihologul Piedad Gonzáles Hurtado. Strigătul constant are un impact asupra creierului și dezvoltării neurologice a copilului.

Cum îi afectează țipetele pe copii

Copiii care au fost supuși la violență verbală dezvoltă probleme de comportament. Aceste comportamente variază de la probleme de performanță, bătăi cu colegii de clasă, minciuni față de părinți și simptome de depresie și tristețe.

Nu putem uita că țipetele afectează și stima de sine a copilului. Dacă țipăm, copilul va simți că nu este apreciat sau iubit, chiar dacă intenția părinților nu este niciodată aceea de al răni.

De ce țipă părinții la copii

Dacă noi, părinții, știm că țipatul le face rău copiilor noștri, atunci de ce o facem? O facem din două motive principale:

Pentru că lăsăm stresul să ne controleze, explodăm și ne vărsăm toată furia pe ceea ce ne este cel mai aproape: copiii noștri.

Pentru că repetăm ​​tiparele de educație pe care le-am avut în copilărie. Copiem comportamente de la părinții noștri și le repetăm ​​cu familia noastră. 

sursa