Cel mai bun truc ca să adormi într-un minut

Cel mai bun truc ca să adormi într-un minut

-
//
18.03.2016

Un somn liniștit este cheia pentru o viață sănătoasă. Dacă ai insomnii sau pur și simplu nu te poți odihni, îți spunem un truc care te va ajuta să adormi într-un minut.

Cel mai bun truc ca să adormi într-un minut

Dacă nu reușești să adormi, respiră pe nas pentru patru secunde, ține-ți respirația pentru șapte secunde, apoi expiră pe gură timp de opt secunde. Potrivit cercetătorilor citați de nova937.com, acest exercițiu are un efect asemănător substanțelor chimice asupra creierului, încetinind bătăile inimii și ajutându-te să adormi. Este indicat, de asemenea, să ai telefonul și alte dispozitive electronice cât mai departe de tine, pentru a nu-ți distrage atenția.

Cum funcționează acest truc

Cercetătorii susțin că oamenii foarte stresați sau anxioși nu respiră cum trebuie. Când inspiri timp de patru secunde, te forțezi să inhalezi mai mult oxigen.

Când îți ții respirația pentru șapte secunde, apoi expiri timp de opt secunde, elimini dioxidul de carbon din plămâni. Mai mult oxigen în organism îți dă senzația de ușoară amețeală și are un efect sedativ. În aceste condiții, inima, creierul și organismul tău pot, în sfârșit, să se relaxeze.

Sursa: moldovenii.md