mamaplus

Cele mai riscante rețele Wifi la care nu trebuie să te conectezi

-
//
18.09.2023

Cele mai riscante rețele Wifi. Specialiștii în tehnologie au declarat că nu este bine să te conectezi la ele pentru că acestea le-ar putea permite hackerilor să intre în telefonul tău.

mamaplus

Cele mai riscante rețele Wifi. Specialiștii în tehnologie au declarat că telefonul tău și datele mobile pot fi în pericol dacă faci asta. Utilizarea Internetului gratuit din cafenele, trenuri sau alte locuri publice te pot expune riscului de piraterie informatică. Aici vin foarte mulți clienți care se pot conecta la aceeași rețea partajată, transmite bani.md.

Hackerii îți pot afla parolele conturilor tale și alte date personale. Hotelurile pot fi și ele periculoase. Hackerii pot obține cu ușurință acces la unele rețele Wifi deschise ale hotelurilor și pot prelua controlul routerelor. Aceeași problemă se aplică și în transportul public. Multe persoane au fost victimele atacurilor malware.

Turiștii britanici sunt deja ținta principală a criminalității în străinătate. Experții în securitate cibernetică au declarat că WiFi-ul ar putea să vă spioneze. Înainte de a vă conecta la Internetul de la hotel, asigurați-vă că verificați numele exact și parola la recepție. Activarea unui antivirus sau firewall pe smartphone sau laptop v-ar putea ajuta.

Adrianus Warmenhoven de la NordVPN a spus: „Hackerii pot folosi vulnerabilitățile de securitate cibernetică ale unui hotel în mai multe moduri pentru a ajunge la tine chiar și în camera ta. Așadar, în timp ce sunteți în vacanță și folosiți conexiunea la internet a locului în care vă cazați, ar trebui să fiți precauți și să gestionați riscurile de securitate cibernetică. În primul rând, ar trebui să fiți atenți la utilizarea oricărei rețele WiFi publice, chiar și într-un hotel. Hackerii se pot conecta la WiFi-ul unui hotel și pot viza parolele și informațiile private ale călătorilor sau chiar pot crea o rețea falsă cu același nume ca WiFi-ul oficial pentru a păcăli oamenii”, a spus acesta.