mamaplus

Companiile de turism se întrec în oferte de vacanţă pentru extrasezon

-
//
29.09.2023

Companiile de turism se întrec în aceste zile în oferte de vacanţă pentru extrasezon. Sunt reduceri și de 30% față de prețurile din vară. Cele mai căutate până la sfârșit de octombrie sunt plajele din Turcia.

mamaplus

Vacanţele în extrasezon sunt tot mai atractive pentru cei cu un buget redus, pentru vârstnici, dar şi familii cu copii. În Turcia, Grecia sau Muntenegru, turiştii mai au vreme bună pe litoral. Operatorii de turism dau asigurări că prețurile sunt avantajoase și sunt gata să ofere mai multe bonusuri odată cu scăderea numărului de vizitatori, transmite Tvr Moldova.

Maria Melnic, manager, companie de turism: „Mai multe solicitări sunt pentru Turcia şi Bulgaria, avem Bulgaria la 430 de euro pentru doi adulţi, a doua linie la plajă, sau 550 până la 600 de euro. Poate că mai greu suport căldura şi la moment este ok, să stai afară, să nu te ascunzi de soare, fară insolaţii sau arsuri.”

Pentru a reduce şi mai multe costurile unei vacanţe, turistii pot alege să călătorească cu autocarul sau cu maşina personală. Pentru clienţii cu venituri mai mari, agenţiile au oferte în destinații exotice. În noiembrie va fi lansată cursa Chişinău – Zanzibar, cu zbor direct pe continentul african, iar de la mijloc de octombrie, cursa Chişinău- Dubai.

Daniela Mocan, manager, companie de turism: „Este o destinaţie foarte aşteptată pentru piaţa din Republica Moldova, preţurile pentru această destinaţie promit a fi pământeşti, pentru doi adulţi ne încadrăm în 1.500 de euro, pentru hotelurile poziţionate într-o zonă bună.”

Au început rezervările pentru concediul de iarnă. Egipt şi Insulele Maldive sunt printre atracţiile preferate.

Daniela Mocan, manager, companie de turism: „Suntem în plin proces de rezervare pentru Insulele Maldive, toţi cei care aleg această destinaţie o aleg pentru iarnă, preţul biletelor este mai ieftin acum. 20 la sută câştigăm acum.”

Potrivit statisticii, în 2022, destinațiile preferate de basarabeni au fost Turcia şi Egipt, Bulgaria, România şi Grecia.