mamaplus

Consiliul Europei oferă 86 de milioane de euro pentru construcția celui mai modern spital din nordul țării

-
//
15.06.2023

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei va oferi Republicii Moldova un împrumut de 86 de milioane de euro pentru construcția Spitalului Regional Bălți.

mamaplus

La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și încheierea unui Acord în acest sens.

Proiectul prevede construcția unui Spital Regional de nivel terțiar în nordul țării, cu o suprafață estimativă de 38.000 de metri pătrați. Acesta va dispune de 340 de paturi în regim de spitalizare și 78 de paturi în regim ambulatoriu.

Spitalul Regional Bălți va fi construit pe un teren cu suprafața de cinci ha, amplasat în extravilanul satului Corlăteni, raionul Râșcani, iar perioada de implementare a proiectului este 2023-2028.

Acordul-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru realizarea proiectului „Construcția Spitalului Regional Bălți” va fi negociat de o delegație compusă din reprezentanți ai Ministerului Sănătății, ai Ministerului Finanțelor, ai Ministerului Justiției, ai Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării și ai Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.