Consumul de alcool pe plajă este periculos. De ce?

Consumul de alcool pe plajă este periculos. De ce?

-
//
04.08.2014

Consumul alcoolului pe plajă este periculos pentru sănătate. Pina colada, daiquiri și alte băuturi spirtoase – reprezintă un element important al unei odihne pe plajă. Recentele cercetări au demonstrat însă, că merită să te gândești bine înainte de a comanda un cocktail – consumul lor la soare majorează riscul îmbolnăvirii cu cancer de piele.

Consumul de alcool pe plajă este periculos. De ce?

Rezultatul celor mai recente 16 cercetări, publicat în revista britanică pentru dermatologie denotă, că consumul mai mult de un cocktail pe zi provoacă creșterea cu 20% a riscului de îmbolnăvire cu melanom – cel mai periculos tip de cancer de piele. Potrivit cercetărilor anterioare, persoanele care consumă alcool pe plajă, primesc arsuri solare. Motivul este următorul: alcoolul se metabolizează în organism într-o substanță chimică sub denumirea de acetaldehidă. Acesta din urmă face pielea mult mai sensibilă față de razele ultraviolete, iar acestea la rândul lor sporesc probabilitatea distrugerii celulelor, lucru care poate provoca îmbolnăvirea cu cancer. De asemenea, oamenii care consumă băuturi spirtoase devin mai puțin atenți față de protecția solară. ”Atunci când consumați alcool pe plajă, veți avea mai puțină grijă de pielea dvs. și nu veți utiliza produsele protectoare de razele solare”, susține doctorul Michaele Shapiro, directorul clinicii dermatologice din New-York.

În cazul în care nu vă imaginați odihna pe plajă fără un cocktail, iată câteva reguli simple, care vă vor ajuta să petreceți timpul sub soare fără pericol pentru sănătate.

•    Aplicați o cremă protectoare de razele solare cu 30 de minute înainte de ieșire. Acest lucru va permite cremei să se absoarbă integral în piele, iar dvs. veți mult mai sigură că pe piele nu au rămas zone neprotejate.

”Dacă veți face acest lucru din timp, poate să nu vă fie frică că veți uita de protecția de razele UV în cazul în care vă veți chercheli de-a binelea, spune Shapiro.

•    Creați-vă o limită - să beți doar un cocktail. Consumul unui cocktail pe zi nu majorează riscul de îmbolnăvire cu cancer de piele. În acest caz, există o probabilitate mai mare, că vă veți aminti să aplicați produsul protector.

•    Rugați pe cineva să vă amintească de protecția solară. Dacă un cocktail este suficient pentru a vă simți cherchelit, această înțelegere vă va ajuta. ”Este ceva de genul de a avea un șofer treaz. Găsiți pe cineva, care nu servește alcool și rugați-l să vă amintească, când trebuie să aplicați crema protectoare, menționează Shapiro. De regulă, acest lucru trebuie făcut la fiecare două ore, dar și după fiecare scăldat.

Consumul de alcool pe plajă este periculos. De ce?

Alcoolul nu este un element important al unei odihne reușite pe plajă, iar totodată pielea dvs. va fi recunoscătoare pentru acest lucru. Iar dacă totuși vreți să serviți un păhărel - respectarea regulilor indicate mai sus va permite să vă păstrați pielea sănătoasă și să evitați îmbolnăvirea cu cancer de piele.