mamaplus

Copiii care cresc singuri la părinți pot avea în comun anumite trăsături

-
//
04.09.2023

Un copil care crește singur la părinți poate să aibă la maturitate un comportament diferit față de unul care are frați. El va avea independența dezvoltată, însă va fi reticent în a cere ajutor. 

mamaplus

Persoanele care au crescut singure la părinți pot avea în comun anumite trăsături. De pildă, ele tind să dezvolte o anumită independență datorită necesității de a se descurca pe cont propriu. Pe un forum cunoscut, un utlizator a scris: „Am crescut singur la părinți și am observat că tind să fac o mulțime de alegeri pe cont propriu. Nu caut multe sfaturi și nu cer ajutorul atunci când, cu singuranță, am nevoie‟.

Nu oferă explicații

Potrivit „Financially Well Off‟, aceste persoane nu simt nevoia să anunțe când pleacă într-un anumit loc, ceea ce se poate întâmpla în cazul celor care au un frate sau mai mulți.

O utilizatoare a menționat pe forum că iubitul ei, care are două surori, o anunța mereu când pleca la baie. Cu toate acestea, ea fiind copil unic, făcea rar acest anunț. 

Mai puțin empatic 

Un aspect mai puțin favorabil ar putea fi că persoanele care au crescut singure la părinți ar putea fi mai puțin empatice față de cele care au frați.

Pe forum, un utilizator a scris: „Prietenul meu, care nu are frați, a fost surprins să observe că pot să fiu supărată pe sora mea (care este și colega mea de cameră), iar într-un minut să mă întorc să iau înghețată și să mergem să vedem un film împreună‟.

Are o afinitate pentru tehnologie 

Copiii din noile generații, care cresc fără frați, tind să aibă o afinitate pentru tehnologie. Asta pentru că, din lipsa unei persoane alături de care să își consume energia, ei sunt expuși mai mult la jocurile video și la diferite platforme online.

Bun animator

Cunoști pe cineva care obișnuiește să mențină o atmosferă pozitivă și captivantă în grupul de prieteni sau la evenimente? Sunt șanse mari ca această persoană să fie singură la părinți, deoarece copiii unici tind să găsească motive de distracție și bucurie în orice, menționează sursa. 

sursa: www.clickpentrufemei.ro