mamaplus

Copiii sunt tratați printre gândaci, într-un spital din România

-
//
07.02.2024

Gândacii colcăie în saloanele Secției de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani, unde copiii sunt tratați în condiții greu de imaginat pentru anul 2024. Conducerea spune că dezinsecția a fost făcută chiar zilele trecute.  

mamaplus

O mămică de 20 de ani a postat imagini cu gândaci care se plimbă pe paturile și pereții saloanelor din Secția de Pediatrie a Spitalului Județean Botoșani, scrie Monitorul de Botoșani.

Femeia s-a arătat șocată de condițiile în care sunt tratați copii.

În imagini se poate vedea cum merg gândaci prin saloane. Mizeria ruptă parcă dintr-un film de groază și, dacă va uitați mai bine, se poate vedea și cum intră curentul pe la geam. Venim în spital să ne tratăm copiii și iei alte boli și ne mai mirăm și de ce. Unde este Ministerul Sănătății?”, a comentat tânăra.

Ca o ironie, gândacii se plimbă în imagini chiar pe desenul de pe perete care reprezenta un gândăcel.

Manager spital: ”Vorbim de o clădire foarte veche și astfel de probleme continuă să apară”

Conducerea spitalului a dispus măsuri urgente și spune că dezinsecția a fost făcută chiar zilele trecute, dar astfel de probleme pot să apară oricând, din cauza vechimii foarte mari a clădirii.

Am discutat deja cu medicul de gardă. I-am solicitat să mute pacienții din salonul respectiv, până la dezinsecția totală. Am solicitat o notă explicativă responsabilului cu dezinsecția în spital. S-a stropit chiar în urmă cu câteva zile.

Din păcate vorbim și de o clădire foarte veche și astfel de probleme continuă să apară. Tocmai de aceea facem demersuri pentru o nouă clădire pentru Secția de Pediatrie”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul general al SJU Mavromati.