Cum faci față zilelor caniculare. Recomandările experților

Cum faci față zilelor caniculare. Recomandările experților

-
//
01.08.2014

În Moldova vremea este frumoasă, cu soare generos , dar şi cu maxime termice caniculare. Nu face excepție nici Marea Britanie, unde sunt înregistrate temperaturi record pentru această țară. Experții englezi vin cu recomandări cum poți face față caniculei, care cu siguranță pot fi luate în calcul și de moldoveni.

Cum faci față zilelor caniculare. Recomandările experților

În mai multe regiuni ale Angliei temperatura aerului s-a ridicat până la +32С în umbră. În Moldova însă, canicula se menține deja de o săptămâna. Experții britanici recomandă pe timp de caniculă să deconectăm lumina și electrocasnicele, care contribuie la ridicarea temperaturii, și desigur să bem cât mai multe lichide, în special apă plată. Dacă în locuința dvs. lipsește aparatul de aer condiționat, atunci trebuie să aveți grijă să păstrați răcoarea de dimineață.

Noaptea țineți toate geamurile deschise, pentru a permite aerului răcoros să pătrundă în locuință. De dimineață, odată cu răsăritul soarelui, geamurile trebuie nu doar închise, dar și acoperite cu draperii, care nu vor permite pătrunderea razelor solare. Astfel, nici soarele, nici aerul încălzit nu vor ajunge în apartamentul dvs. iar pe parcursul întregii zile se va păstra o temperatură a aerului suportabilă.

Cum faci față zilelor caniculare. Recomandările experților

 Pentru circularea aerului în locuință se recomandă utilizarea ventilatoarelor . Pentru a face față caniculei, experții nu recomandă ieșirea afară fără strictă necesitate în orele prânzului . Dacă totuși trebuie să ieșiți din casă, nu uitați să aplicați o cremă protectoare de razele UV și să purtați ochelari de soare. Hainele trebuie să fie lejere, din bumbac și nu uitați să vă puneți o pălărie. Cea mai înaltă și periculoasă temperatură este între orele 11.00 și 15.00. Temperaturile ridicate sunt periculoase în special pentru persoanele în etate, copiii mici, dar și pentru persoanele grav bolnave. Chiar și în aceste condiții, fiecare dintre noi vrea să se bucure de razele solare și să se bronzeze pe malul unui lac. Pentru aceasta nu uitați să consumați cât mai multă apă, iar dacă mergeți la scăldat, preferabil de dimineață sau în a doua jumătate a zilei.