mamaplus

Cum a reușit o femeie să depisteze cancerul fiului ei de 3 luni cu ajutorul lanternei telefonului. Mișcarea s-a dovedit salvatoare

-
//
01.03.2024

O femeie din Marea Britanie, mamă a patru copii, a reușit să detecteze cancerul rar al fiului ei doar cu ajutorul lanternei telefonului mobil. Sarah Hedges, în vârstă de 40 de ani, era la bucătărie și pregătea cina când a văzut ceva suspect la fiul ei de 3 luni, Thomas, o strălucire aparte, albicioasă, într-unul dintre ochi.
 

mamaplus

Sarah a spus că a văzut că privirea bebelușului ei reflecta lumina "ca un ochi de pisică", așa că și-a folosit telefonul pentru a face poze cu blițul pornit pentru a vedea dacă poate observa același lucru din nou. "N-am mai văzut, așa că m-am întrebat dacă era doar lumina de vină. Mi-a rămas în minte și a doua zi l-am mutat pe Thomas în diferite camere, pe lângă lumină și, eventual, am văzut asta din nou", a povestit femeia pentru SWNS, citată de New York Post

Mama lui Thomas a decis să meargă cu pozele pe care le-a făcut la un medic. Acesta nu s-a arătat îngrijorat, dar tot l-a trimis pe micuț la spital. Băiețelul a fost diagnosticat cu retinoblastom, o formă rară și agresivă de cancer la ochi care afectează bebelușii și copiii mici.

Copilul a început șase runde de chimioterapie, a luptat chiar și cu septicemia, iar câteva luni mai târziu, medicii i-au anunțat pe părinți că boala a intrat în remisie. Thomas are poftă de viață și mult chef de joacă, iar frații lui mai mari îi sunt cei mai buni parteneri de distracție.

Retinoblastomul este o tumora malignă oculara, ce se dezvoltă în retină. Apare in general la copiii cu vârste de sub 6 ani. În cazul lui Thomas, mama lui a observat o pată de culoare albă pupilă atunci când lumina pătrundea în ochi, ca atunci când se face o fotografie fulger.

Sursa