mamaplus

Cum trebuie să procedeze părinții dacă li se cer bani în plic la școală

-
//
07.02.2024

Deși colectările de bani în instituțiile de învățământ sunt interzise prin lege, unele școli, mai exact unii profesori, mai îndrăznesc să ceară de la părinți bani pentru reparație, alimentație sau chiar pentru a-și asigura un salariu adăugător.

mamaplus

Adesea, părinții se conformă și transmit sumele solicitate prin intermediul copiilor săi din frică să nu fie discriminați, transmite Știri.md.

Printre aceștia totuși se numără și cei care se opun și nu donează bani „pentru micile atenții”.

Proiectul „Consolidarea Statului de Drept și a Mecanismelor Anticorupție în Republica Moldova” cofinanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), și implementat de Agenția de Cooperare Internațională (GIZ), a elaborat un video informativ pentru părinți și copii pentru „Sensibilizarea publicului și dezvoltarea de soluții digitale pentru consolidarea statului de drept și combaterea corupției”.

Părinții sau tutorii pot raporta cazurile de estorcări de bani în instituțiile de învățământ apelând la Linia Națională Anticorupție, gestionată de Centrul Național Anticorupție, numărul de telefon 080055555, serviciu gratuit, disponibil 24/24, 7 zile pe săptămână.