Cum va fi celebrată cea de-a 25-a aniversare de la proclamarea Independenței

Cum va fi celebrată cea de-a 25-a aniversare de la proclamarea Independenței

-
//
04.08.2016

În acest an vom sărbători cea de-a 25-a aniversare de la proclamarea Independenței Republicii Moldova.

Cum va fi celebrată cea de-a 25-a aniversare de la proclamarea Independenței

Pentru acest eveniment important este preconizată organizarea unui program amplu de activități artistice în Chișinău, informează Noi.md.

O mare parte a activităților din 27 august se vor petrece în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde a fost citită Declarația de Independență. Peste 800 de artiști autohtoni și 40 de colective folclorice vor lua parte la acest eveniment.

Programul din 27 august va începe cu depuneri de flori la monumentul lui Ștefan cel mare și Sfînt și la monumentul „Maica Îndurerată”. Începînd cu orele 10.00, oficialii statului vor ține cuvîntări în PMAN.

Spectacolul din această zi se va ține pe trei scene imense, amenajate special: cea principală va avea suprafața de 280 de metri pătrați, celelalte două – 120 de metri pătrați. Lîngă Arcul de Triumf se vor regăsi 400 de locuri pentru cei prezenți la eveniment. Zona VIP va fi pentru semnatarii Declarației de Independență, personalități notorii și oaspeți de peste hotarele țării.

Tot în această zi vor fi organizate cîteva parade: cea a costumului popular, cea a fanfarelor și una militară, la care vor lua parte militarii Armatei Naționale, angajați MAI, ofițeri SIS și 70 de veterani ai Războiului de la Nistru.

Pentru prima dată în acest an va fi organizat un cinematograf în aer liber. Aici vor fi proiectate, timp de două ore, secvențe din documentarul dedicat Marii Adunări Naționale din 1991.

În PMAN va fi desenată harta Republicii Moldova, iar colectivele folclorice se vor aranja în funcție de localitatea de origine. La 11.00 participanții se vor prinde în Hora Mare.

La finalul zilei nu vor lipsi focurile de artificii și concertul de muzică, susținut de formația „Zdob și Zdub”.

Sursa: NOI.md