mamaplus

De ce dinții de lapte merită același tratament ca cei permanenți

-
//
01.12.2023

Dinții de lapte se distrug ușor. Au nevoie de aceleași tratamente ca în cazul adulților, deoarece un dinte pierdut prea devreme nu lasă oasele să crească normal. Apar dinții? Pot apărea și cariile.

mamaplus

Dr. Calin Sava, medic stomatolog pedodont: „Și dinții de lapte dor, au nerv în ei și dinții de lapte pot să facă infecții. Important este să păstrezi dinții copilului pentru că îi asigură o creștere normală. Dacă tu ai scos un dinte și nu asiguri un loc , dintele defintitiv, care trebuie să iasă în locul dintelui asta de lapte s-ar putea să nu mai aibă loc, scrie stirileprotv.ro.

Caria dentară lăsată netratată, omoară nervul. Apare abcesul dentar. Durerea e chinuitoare.

Vizita la medicul stomatolog pedodont se face de la primul dinte, apoi regulat. În jurul vârstei de 6 ani, apar primii dinți definitivi. Mergeți la medic să fie văzuți. Așa cum e indicat și în cazul adulților.

Dr. Calin Sava, medic stomatolog pedodont: „Din cauza unei carii poți să ajugi să tratezi prin obturații simple plomba, tratament pulpare, care implicia tramtament asupra nervului, extracții dentare.

Un dinte de lapte, care nu mai e integru, după tratament are nevoie de coroană dentară. Așa cum e indicat în cazul adulților.

Dr. Mirel Toma, medic stomatolog pedodont: „Există coroane de zirconiu atât pentru zona anterioară și se folosesc restaurări ale cariilor precoce ale copilăriei și coroane de molar, care se folosesc în zonele laterale. ”