mamaplus

De ce nu este bine să pui copilului două nume la botez. Explicațiile unui preot

-
//
25.09.2023

Alegerea numelui unui copil poate părea o sarcină dificilă. Din acest motiv, foarte mulți părinți optează pentru punerea a două nume. Însă, un preot atrage atenția și susține că nu ar trebui puse două nume.

mamaplus

Părintele Cleopa din România vine cu o serie de sfaturi pentru părinți. Potrivit acestuia, copilul ar trebui să aibă doar un singur nume și acela ortodox. 

De ce nu trebuie să pui două nume copilului la botez

De asemenea, în momentul în care punem numele unui sfânt, ar trebui să ținem cont de o serie de recomandări. Părintele Cleopa susține că numele copilului nu ar trebui să fie o prescurtare  sau o derivare a numelui de sfânt.

”Nu se pun două nume la botez în veac. Numai unul şi ortodox!”

Părintele Cleopa a venit și cu o explicație vis-a-vis de acest îndemn de a nu pune copilului două nume.

”Nu se pun două nume la botez în veac. Numai unul şi ortodox! Niciodată să nu puneţi două nume la copii. Unul şi ortodox! Că părticica este pentru un suflet, nu pentru două. Aşa este!”

Rugăciunea părintelui pentru copilul nou-născut

De asemenea, părinții ar trebui să rostească și o serie de rugăciuni pentru copilul lor. În acest fel, cei mici vor fi protejați. Este indicat ca aceasta să fie rostită seara.

”Doamne Iisuse Hristoase, Care ne-ai dăruit acest copil, rânduieşte precum ştii intrarea lui în rândul celor drept-credincioşi care au fost luminaţi prin Sfântul Botez. Doamne, dăruieşte-i sănătate şi putere acestui prunc, Tu, Care ai fost crescut cu grijă de către Preasfânta Fecioară.

Doamne, să nu vină peste noi mânia Ta şi să nu îngădui ca acest copil să moară nebotezat. Să nu sufere acest copil din cauza păcatelor noastre, ci să vadă mila Ta şi dragostea Ta de oameni. Ocroteşte-l, Doamne, şi dăruieşte-i naşterea cea de Sus prin Sfântul Botez, ca să devină fiu al Bisericii Tale. Ţie ne rugăm, Stăpâne, trimite peste el lumina binecuvântării cereşti, că Tu eşti Cel ce asculţi rugăciunile noastre şi Ţie Îţi mulţumim şi Te slăvim în vecii vecilor. Amin.”

sursa