mamaplus

De la repetent în clasa I, la premiant și media 9 la BAC. Povestea emoționantă a unui elev care a fost ajutat de învățătoarea sa: “Primul meu ghiozdan a fost o sacoșă”

-
//
09.08.2023

Marcel Mustafa, un tânăr din satul Zăvoaia, din județul Brăila, oferă multor oameni o lecție de viață impresionantă! Dintr-o familie cu șase frați el este singurul care a mers la școală și a avut o evoluție spectaculoasă. Dacă în clasa I nu se descurca deloc, liceul l-a încheiat cu o medie de peste 9, scrie ego.ro.

mamaplus

Dificultățile prin care a trecut Marcel Mustafa pentru a merge la școală. Părinții l-au retras după două luni

Atunci când avea 7 ani, l-a vizitat acasă o învățătoare care mergea din poartă în poartă să convingă părinții să își înscrie copiii la școală. Părinții au cedat mult insistenței copilului care își dorea la școală și au fost de acord să îl înscrie în clasa I. Dificultățile financiare ale familiei precum și cheltuielile necesare pentru a-i asigura lui Marcel cele necesare, au condus la retragerea acestuia de la școală după doar două luni. A fost înscris din nou, în anul următor.

„Numele meu este Mustafa Marcel, am 22 de ani și tocmai am abolvit liceul Tehnologic Panait Istrati din Brăila. Provin dintr-o familie numeroasa, cu 6 copii. Niciunul dintre membrii familiei mele nu au studii și nici un loc de muncă permanent, lucrează cu ziua prin sat și astfel își câștigă existența. (…) Dacă pentru alți copii era importantă marca ghiozdanului primit de la părinți, pentru mine primul ghiozdan a fost o sacoșă de rafie. Am mers ceva timp cu ea la școală până când mi-au cumpărat părinții primul ghiozdan, făcându-mă cel mai fericit copil din lume”, spune Marcel Mustafa.

 

Cine l-a ajutat pe Marcel să își continue școala și i-a cumpărat cele necesare

Marcel Mustafa povestește că învățătatoarea i-a fost ca o a doua mamă. I-a cumpărat rechizite din banii ei și l-a susținut să nu renunțe la studii:

„Doamna Dan Săndica-Ionica, învățătoarea mea, a fost îngerul meu păzitor în școala primară. Dânsa m-a învățat să scriu și nu în ultimul rând, mi-a cumpărat rechizite din banii ei. Această persoană minunată mi-a călăuzit primii pași, mi-a oferit consilliere psihologică și mi-a fost mentor în cei 4 ani. Când acasă părinții mei se certau din cauza neajunsurilor, pentru mine era îngrozitor. Singurul loc de refugiu în acele momente grele era școala”, spune el.

Dacă în clasa întâi a repetat anul, a reușit să își ia revanșa în următorii ani. Treptat a ajuns primul pe clasă, primind și bursă socială. Folosea banii ca să își cumpere rechizite și haine pentru școală. După ce a terminat gimnaziul, pentru a se putea întreține și pentru a-și ajuta și familia, s-a mutat la oraș și s-a angajat, dar a făcut și liceul la seral. Ziua lucra, iar seara învăța pentru școală.

Începând din clasa a XI-a a început să investească bani în cărți de dezvoltare personală. După cei trei ani de liceu, Marcel a susținut anul acesta Bacalaureatul. Media finală este de 9,01, obținută prin propriile forțe, fără meditații. S-a înscris mai departe și va face cursurile de zi ale Facultății Ingineria si Managementul Afacerilor Agricole din cadrul USAMV București. Vrea să își ia și un job în perioada facultății, dar cu program flexibil pentru a nu neglija studiul.