Designerii Dolce & Gabbana au fost condamnați la închisoare pentru o perioadă de jumătate de an

Designerii Dolce & Gabbana au fost condamnați la închisoare pentru o perioadă de jumătate de an

-
//
06.05.2014

Designerii italieni cu renume mondial Domenico Dolce şi Stefano Gabbana au fost recunoscuți vinovați. Ei au fost condamnați la jumătate de an de închisoare.

După șase ore de discuții, Curtea de Apel din Milano a condamnat designerii italieni Domenico Dolce și Stefano Gabbana, la 18 luni de închisoare. Judecătorii au redus pedeapsa, aplicată de către instanța primă, numai cu două luni, și au recunoscut vinovăția designerilor în evaziune fiscală în valoare de 200 de milioane de euro.

Designerii Dolce & Gabbana au fost condamnați la închisoare pentru o perioadă de jumătate de an

Anterior, Dolce & Gabbana au anunțat despre retragerea sa din lumea modei.

Potrivit acestora, în perioada 2004-2005 Dolce și Gabbana au reușit să ascundă fonduri de la autoritățile fiscale italiene printr-o companie offshore, cu marele titlu "Gado", înregistrată de ei în Luxemburg. Cu toate acestea, acest proces de lungă durată, se pare că, este încă departe de a fi finisat. Avocații celebrilor couturier intenționează să dovedească nevinovăția lor în cea mai înaltă instanță - la Curtea de Casație, care va pune punct în acest caz cu rezonanță.

În luna iunie 2013, primă instanță din Milano i-a condamnat pe Dolce și Gabbana la un an și opt luni de pedeapsă cu închisoarea pentru evaziune fiscală. In plus, designerii ar trebui să plătească autorităților fiscale din Italia o amendă de 400 de milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2004, când în Luxemburg au fost create două companii Dolce & Gabbana, conducerea celebrei case de modă se ocupa de falsificare de documente fiscale. Avocații stiliștilor a rămas extrem de nemulțumiți de examinarea recursului. "Nu am cuvinte. Suntem șocați. Verdictul este inexplicabil, iar noi vom depune o nouă cerere de recurs", - citează agenția declarația făcută de avocatul designerilor Massimo Dina. Anterior Dolce și Gabbana au declarat că probabil vor închide afacerea sa, în cazul în care verdictul primei instanțe de judecată, va rămâne în vigoare.

Sursa: dni.ru