mamaplus

Detalii cutremurătoare în cazul bebelușului găsit la gunoi. Ar fi fost abandonat în orașul Călărași

-
//
09.01.2024

Detalii cutremurătoare apar în cazul bebelușului nou-născut depistat la o gunoiște amenajată pe teritoriul satului Nișcani, raionul Călărași. Primarul localității, Petru Sorici, a declarat pentru Realitatea.md că gunoiștea cu pricină se află pe teritoriul satului, însă este în gestiunea Întreprinderii Municipale „Gospodăria comunal locativă a orașului Călărași” și se află la 3 km de orașul Călărași.

mamaplus

Potrivit edilului, după ce a fost depistat trupul neînsuflețit al copilului, acesta ar fi discutat cu medicul-șef din localitate, însă s-a ajuns la concluzia că mama care a abandonat copilul nu este din localitatea lor, întrucât la evidența medicilor nu este nici o femeie aflată în ultima lună de sarcină.

Am fost redirecționați însă la Întreprinderea Municipală „Gospodăria comunal locativă a orașului Călărași”, angajații căreia au depistat trupul neînsuflețit. Este vorba de șoferul mașinii și un hamal, aflați în ultima tură de lucru. Declarațiile au fost făcute de șeful întreprinderii, Gheorghe Stratan, pentru Realitatea.md.

„Am fost telefonat de șoferul care colectează gunoiul din orașul Călărași, împreună cu hamalul. Duceau ultimul gunoi colectat din containere. Hamalul, în timp ce descărcau gunoiul, a observat cadavrul într-o cutie. A sunat șeful de sector, iar acesta a apelat ulterior la 112. A venit poliția, iar noi am ajutat să ducem la Chișinău, la expertiză, trupul neînsuflețit al copilului. Nu cunoaștem exact din ce container și de pe ce adresă a fost luat gunoiul. Lăsăm poliția să clarifice totul”, a declarat Gheorghe Stratan.

Deocamdată, Inspectoratul General al Poliției (IGP) nu a confirmat și nici infirmat aceste informații, deși am solicitat un comentariu în acest sens.

Amintim că trupul neînsuflețit a fost găsit la gunoiștea din localitatea Nișcani, Călărași. Poliția Națională a anunțat că pe acest caz a fost pornit un proces penal, iar oamenii legii încearcă să identifice mama care a abandonat copilul.