mamaplus

Detalii despre accidentul de la Ghidighici. Cum se simte copilașul de 4 ani, care a supraviețuit

-
//
13.06.2023

Copilul de 4 anișori, care a supraviețuit în urma accidentului produs la Ghidighici, este în prezent internat la spitalul pentru copii, Valentin Ignatenco, scrie realitatea.md.

mamaplus

„La internare, pacientul a fost diagnosticat cu contuzie cerebrală, traumatism asociat, contuzia organelor interne, fractura oaselor gambei pe stânga și șoc traumatic. La moment se administrează tratamentul de stabilizare, iar ulterior va fi decisă tactica de tratament. Pacientul este conștient și urmează să decidă deja medicii ce tratament va urma”, a declarat Veronica Istrati, purtătoarea de cuvânt al Spitalului de Urgență pentru Copii „Valentin Ignatenco”.

Accidentul s-a produs vineri 9 iunie, în localitatea Ghidighici. Preliminar s-a stabilit că șoferul de 34 de ani, care era la volanul unui BMW, a pierdut controlul mijlocului de transport. Drept urmare, mașina s-a tamponat violent de o Skoda, condusă de un tânăr de 25 de ani.

Un bebeluș de 7 luni și mama lui au decedat, iar bărbatul și un alt copil, de 4 ani, au fost transportați la spital pentru a beneficia de îngrijirile necesare.

Luni, 12 iunie, șoferul, care se face vinovat de tragicul accident de la Ghidighici, a fost plasat în arest la domiciliu, pentru 30 de zile.