mamaplus

”Din cauza ta am pierdut sarcina”. Detalii șocante despre relația moldovencei, găsită spânzurată în Italia, cu iubitul ei, principalul suspect

-
//
24.08.2023

Detalii noi despre Vera, moldoveanca de 25 de ani, găsită spânzurată în Sicilia, Italia, și iubitul său, de 33 de ani, care este arestat, fiind principalul suspect, potrivit oamenilor legii. Părinții fetei povestesc că au vorbit cu Vera și Ciprian, în ajunul tragediei, iar discuția nu a fost una obișnuită. Mai mult, fiica lor a fost și însărcinată, dar a pierdut sarcina, „din cauza lui”. Totodată, prietenii cuplului, care se vedeau des cu cei doi, spun că ei consumau alcool, dar adaugă că tânăra nu li s-a plâns niciodată că ar fi maltratată de partenerul său, dimpotrivă, erau ambii mereu veseli și păreau fericiți împreună, scrie SHOK.MD.

mamaplus

Declarațiile au fost făcute pentru Life Moldova.

„A sunat o cumnată de la Milano, a văzut la știri poza Verei”

Părinții Verei spun că au aflat de la rudele din Italia despre moartea fiicei lor. Inițial, ambii au crezut că este o glumă, dar după ce au contactat reprezentanții Ambasadei RM în Italia, au înțeles că fiica lor nu mai este în viață.„A sunat o cumnată de la Milano, a văzut la știri. Mi-a spus să încerc să o sun. L-am sunat pe el, am sunat-o pe ea, telefoanele erau închise”, a relatat mama tinerei.

„Am crezut că sunt minciuni, că cineva a făcut vreo glumă”

„Am crezut că sunt minciuni, că cineva a făcut vreo glumă. Era la amiază, am lăsat și lucrul și am venit acasă”, spune tatăl fetei.„Nici la ambasadă nu știau nimic, apoi au sunat, au verificat și ne-au spus că într-adevăr e așa”, adaugă mama Verei.

„Mi-a spus că vrea să vină acasă, să cumpere o casă. Nu se plângea de nimic, mereu glumea, era veselă”

Părinții spun că fiica lor era o fire optimistă, mereu zâmbăreață și nicidecum nu-și putea pune capăt zilelor: „Ea la așa ceva nu ar fi mers, niciodată în viață”. „Ea mereu era veselă, oricâte greutăți avea, niciodată nu se dădea bătută. Mi-a spus că vrea să vină acasă, să cumpere o casă. Nu se plângea de nimic, mereu glumea, era veselă. Chiar dacă avea ceva, ea nu spunea, iubea să fie singură, să nu ceară de la nimeni nimic. Să-și făcă să aibă al ei”.

„Era invalidă. I-au fost amputate degetele la ambele picioare”

Până la tragedie, Vera a mai trecut printr-un caz ieșit din comun: „Era invalidă. I-au fost amputate degetele la ambele picioare. A fost într-o companie, au lăsat-o și ea a adormit și i-au înghețat picioarele, era iarna, a găsit-o cineva. Noi atunci repede am umblat, am scos-o, erau picioarele negre până la merișoare, i-au amputat degetele”, povestește mama fetei.

„Mi-a zis că se duce la marginea pământului”

Vera a plecat în Italia acum un an: „Eram la serviciu, a venit și mi-a spus că-și ia rămas bun și pleacă în Italia. Am întrebat cum așa? A zis că se duce repede, că o așteaptă transportul. Băieții de la lucru i-au zis să vină cu un sac de euro, le-a spus că neapărat. M-a sunat pe drum, când era pe mare, a ajuns tocmai în insula Sicilia. A zis că se duce la marginea pământului”.„Nu mă ispiti, că vreau să-ți fac surpriză”Vera urma să vină acasă de ziua ei, cu iubitul, dar apoi li s-au schimbat planurile: „A zis că nu poate și că va veni singură, după ziua ei. Tot o întrebam când se pornește acasă. „Ia nu mă ispiti, că vreau să-ți fac surpriză”, îmi răspundea”, își amintește mama tinerei.Aceasta spune că nu știe nimic despre iubitul fiicei sale: „L-am văzut când ea vorbea cu noi, se saluta și el, în rest nu știu nimic”.

„S-a cunoscut cu el pe internet și a venit aici, de dragul bărbatului”

O prietenă de a cuplului a relatat că Vera a mers în Italia de dragul iubitului său: „S-a cunoscut cu el pe internet și a venit aici, nu e că a venit pentru muncă sau că el a pus-o la muncă. Nu. Eu am întrebat dacă o bate, ea mi-a zis că nu. Ei stăteau singuri, nimeni nu știa dacă o bate sau nu. El are familie, dar nimeni nu vorbește cu el”.

„Vine și la mine o fată, s-a uitat Dumnezeu și la mine”

Și un prieten de al lui Ciprian a povestit detalii mai puțin cunoscute despre tânărul care acum este suspectat de omor: „Nu-l credeam pe Ciprian în stare să facă așa ceva, îl vedeam un băiat liniștit, cuminte. Când venea în oraș, mereu intra la mine, stăteam la masă. Muncea ca un om normal, niciodată nu am văzut să facă ceva rău. Mereu era singur, nu am văzut familie la el, a mai fost însurat cu o italiancă, ea l-a lăsat, a plecat de la el. A stat despărțit mult timp. Era atât de fericit că trebuie să vină vera la el. Îmi spunea: „Vine și la mine o fată, s-a uitat Dumnezeu și la mine”. Am crezut că vorbește la mișto, apoi am început să-l învăț de bine, să nu mai bea. Dacă vedeam că o bate, că o maltratează, da, dar nu am avut timp, ei mereu când veneau în oraș, erau fericiți, râdeau, erau împreună tot timpul, erau îmbrăcați frumos, aranjați”.

„Eu nu am văzut în viața mea cât beau oamenii aceștia 2”

Bărbatul spune că în ajunul zilei în care Vera a fost găsită moartă, Ciprian l-a sunat: „Ciprian consuma alcool și pe lângă el, consuma și ea. Cred că o fi băut amândoi, s-o fi certat, ăsta fiind beat, a luat ceva și i-a dat în cap. Eu dacă știam că e așa… Dar mi-i ciudă pe ea, de ce nu a cerut ajutor, dacă era atât de rău? Au stat 3 zile în casa unui prieten de-al meu, putea spune ceva. Eu nu am văzut în viața mea cât beau oamenii aceștia 2. Ciprian m-a sunat seara și mi-a zis să mă duc la ei, să-i iau cu mașina să-i aduc în oraș. Era țeapăn de beat, beat rupt, de asta nici nu mă duc după el, nu suport oamenii beți.

„Când a deschis porțile și a intrat, a văzut-o pe Vera, în genunchi, cu o ață în gât”

Ionuț spune că bărbatul care a fost reținut împreună cu Ciprian nu ar fi prietenul acestuia, ci proprietarul fermei: „Nu avea nicio vină, s-a dus dimineață, după ce a deschis porțile și a intrat, a văzut-o pe Vera, că era în genunchi, cu o ață în gât. La spital a găsit-o cu semne de bătăi”.

„A venit de la lucru și a găsit-o în timp ce bea bere cu un amic”

Mama tinerei spune că ultima discuție cu Vera a avut loc în ajunul tragediei: „Sâmbătă am vorbit cu ambii. El m-a sunat de pe telefonul ei și mi-a spus că a venit de la lucru și a găsit-o în timp ce bea bere cu un amic. Și el îmi arăta: „Iată, vezi, îți place?” Ea mi-a spus că mă va suna mai în seară. Ea stătea pe pat și îi zicea: „Ce am făcut? Am băut doar un pahar cu bere”. Seara nu m-a mai sunat. Nici nu l-am văzut pe domnul cu care a servit, el îmi spunea că ea e cu un amic”.

„Funia era foarte subțire, nu ar fi ținut-o”

„Anchetatorii spun că totul a fost înscenat, iar funia era foarte subțire, nu ar fi ținut-o. Ea era grăsuță, avea vreo 90 de kg”, a mai adăugat mama Verei.

„Tot din cauza ta am pierdut sarcina”

Femeia dezvăluie că a mai asistat la un conflict între cei doi iubiți, tot prin telefon: „Nu se plângea, odată aveau o ceartă, iar înainte ne spunea că a fost însărcinată. Și atunci i-a zis: „Tot din cauza ta am pierdut”. Înseamnă că a fost ceva la ei”.„Au ucis-o, scrie destul de clar, că e plină de sânge, a fost violență”, a adăugat tatăl fetei.Persoana arestată pentru complicitate în presupusul omor este proprietarul fermei pe teritoriul căreia locuiau Vera și Ciprian, și este, și el, cetățean român.