Directorul general al Liceului Teoretic „Orizont” a fost reținut

Directorul general al Liceului Teoretic „Orizont” a fost reținut

-
//
02.04.2018

Directorul general al Liceului Teoretic „Orizont” din Chișinău, Turgay Şen, a fost reținut în dimineața zilei de 31 martie. Potrivit Ziarul de Gardă, reținerea a avut loc pe Aeroportul Internațional Chișinău, la punctul de control.

Directorul general al Liceului Teoretic „Orizont” a fost reținut

Publicația, care citează un coleg de serviciu de-al directorului, susține că totul s-ar fi întâmplat la ora 5:30 dimineață. Turgay Şen ar fi trebuit să plece în România, la o conferință. Când a ajuns la Aeroportul din Chișinău, la punctul de control al pașapoartelor, i s-ar fi spus că au apărut niște probleme și trebuie să aștepte.

Potrivit sursei citate, acolo erau și niște persoane de la SIS. Directorul și-ar fi chemat unul dintre avocați, pentru că nu înțelegea ce se întâmplă. Ar fi fost interogat, dar nu ar fi primit explicații.

Profesorul a mai spus că Șen ar fi fost dus la Procuratura Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale. 

„Avocatul ne-a spus că în citație scria că este vorba de finanțarea terorismului, dar niciun alt detaliu. Directorul general al liceului a scris și o cerere pentru azil politic ca să nu fie reținut ca și în cazul recent din Kosovo”, a declarat profesorul care trebuia să-l însoțească pe directorul general pentru Ziarul de Gardă.

Sursa citată menționează că la 29  martie, poliția din Kosovo a reținut șase cetăţeni turci - cinci angajaţi ai şcolilor Mehmet Akif din Kosovo şi un medic.

Sursa: agora.md