mamaplus

Doi soți din Bălți au deja o fetiță, iar familia lor s-a mărit cu tripleți. În ajutor le-au sărit ambele bunici

-
//
09.10.2023

Trec prin greutăți, dar spun că ceea ce te face cu adevărat fericit sunt copiii. Vorbim despre soții Dinu din orașul Bălți care aveau deja o fată, iar acum două luni familia lor s-a mărit cu încă trei copii.

mamaplus

Tripleții Felicia, Daria și Dumitru sunt cei care le-au adus mai multe responsabilități, dar și mai multă lumină în case. Soții Dinu spun că încearcă să se descurce, dar sprijinul pe care-l primesc de la autorități este infim, transmite Jurnal.md.

Tripleții au venit pe lume pe nouă august, la un interval de un minut fiecare. Părinții spun că mare a fost surpriza atunci când au aflat că sunt în așteptarea a trei copii.

„Am fost la ultrasonografie la zece săptămâni și medicul îmi spune: uite vor fi doi, iar eu zic bravo, mă bucur. Îmi spune medicul: vino peste două săptămâni că ceva nu se vede, oasele de la craniu. Ei bine, vin după două săptămâni și medicul îmi spune: noutatea zilei l-am găsit pe al treilea. Zic cum așa? Iată, este și al treilea”, povestește mama copiilor, Mihaela Dinu.

„Emoții mari am avut, dar deodată nu am știut că avem trei, iar după un timp am fost la examinare și ne-au spus că avem trei. Deja ce să facem, așa ne este dat de la Dumnezeu și mergem înainte. Deodată ne-au spus trei fete. Poate fiecare tătic vrea un băiețel, că tot băieții sunt altfel, mai răi. Dar tot, un băiat e bine”, spune Simion Dinu, tatăl copiilor.

Soților Dinu le-au venit în ajutor ambele bunici, care spun că sosirea pe lume a celor trei prunci este un dar de la Dumnezeu.

„A fost ca un șoc, o noutate. În primul rând m-a șocat, era interesant tripleți, pentru că nu au fost în familia nostră tripleți. În același timp eram foarte bucuroasă, pentru că normal este lucrul acesta. Cred că sunt cea mai împlinită și fericită bunică”, afirmă bunica copiilor, Nina Ivanov.

„Când mi-au spus prima dată, atunci când au fost la ultrasonografie și au spus că Mihaela va avea trei copii gemeni, trei fete, eu m-am bucurat. Zic – cum așa este dat de la Dumnezeu, cum va putea să-i crească? Noi câte unul și e greu, doi tot greu, dar trei odată!” , spune cealaltă bunică, Ina Ilieș.

Dincolo de momentele de fericire, soții Dinu își fac griji pentru viitorul copiilor lor și trec în fiecare zi prin greutăți și lipsuri. Stau cu chirie într-un apartament mic, cu două camere, împreună cu una dintre bunici, cei trei prunci și fiica mai mare, de patru ani. Părinții spun că nu fac față cheltuielilor. Au fost la primărie să ceară un ajutor financiar suplimentar, dar li s-a spus că salariul tatălui de șapte mii de lei, împreună cu îndemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor de patru mii de lei, fac o sumă prea mare pentru a beneficia de ajutor, limita veniturilor fiind nouă mii de lei. Totodată, laptele oferit de municipalitate ar fi de o calitate proastă, iar cei trei copii mici rămân mereu flămânzi. „Noi am solicitat ajutor măcar scutece, lapte… Dar laptele care l-au dat, l-am încercat și nu au putut dormi (copiii) până la ora șase, nu le merge.”, povestește tatăl pruncilor.

Șoții Dinu spun că încercă să le ofere celor patru copii ai lor toată dragostea pe care o au, dar și un trai decent. Anual, în Republica Moldova sunt înregistrate în jur zece de nașteri de tripleți.