mamaplus

Dorin Recean: Programul prelungit în școli nu trebuie achitat de părinți

-
//
05.02.2024

Părinții nu trebuie să achite pentru programul prelungit în școli, a declarat premierul Dorin Recean. Oficialul a menționat că în bugetul municipal sunt suficienți bani pentru acoperirea cheltuielilor.

mamaplus

„Părinții nu trebuie să plătească pentru programul prelungit al copiilor, la fel cum cetățenii nu trebuie să plătească pentru asistenții personali. Este responsabilitatea administrației publice locale a municipiului Chișinău și bani pentru aceasta municipiul are în buget”, a spus Dorin Recean, transmite radiomoldova.md.

Potrivit expertului Andrei Curăraru, acest subiect este de natură politică, și nu tehnică. Acesta susține că părțile trebuie să se așeze la masa de negocieri pentru a găsi o soluție pentru binele copiilor și al părinților.

„Numărul de copii care rămân la grupele prelungite și părinților care sunt potențiali votanți ai primarului este foarte mare. Până la urmă, de această decizie depinde realizarea unei serii de promisiuni din campania electorală, care nu țin numai de înfrumusețarea Chișinăului, dar și gestionarea eficientă a fondurilor locale. Eu cred că cele două părți trebuie să se așeze la masa de negocieri pentru a nu prejudicia educația copiilor dar și agenda părinților. Decizia este una politică și, după mine, ar trebui, mai degrabă, să se găsească o finanțare dublă și din bugetul național și din cel local, pentru binele cetățeanului, până la urmă”, a declarat Andrei Curăraru.